Šport > Košarka
3429 ogledov

Nič od naveze z Dončićem! Superzvezdnik na koncu izbral to ekipo

Luka Dončić Kyrie Irving Profimedia
Kyrie Irving ostaja pri Brooklynu.

Ameriški košarkar Kyrie Irving, ki so ga v zadnjih dneh mediji omenjali kot možno okrepitev Dallas Mavericks v severnoameriški ligi NBA, kjer bi združil moči s slovenskim zvezdnikom Luko Dončićem, se je odločil ostati še eno leto pri Brooklyn Nets, kjer bo zaslužil 35 milijonov evrov.

"Običajni ljudje vodijo svet, tisti, ki si drznejo biti drugačni, pa nas vodijo v jutri. Odločil sem se ostati. Vidimo se jeseni," je 30-letni branilec, ki bo s Kevinom Durantom in zvezdniško ekipo znova lovil naslov prvaka NBA, povedal za The Athletic. Irving je sicer v zadnjih treh letih za Nets odigral le 103 tekme zaradi poškodb in drugih okoliščin, med drugim tudi zaradi tega, ker ni bil cepljen proti covidu-19.

kyrie irving | Avtor: Epa Epa

Javnost je kljub temu od dvojca Durant-Irving pričakovala veliko, a je ekipa razočarala. V zadnji sezoni je redni del končala s 44 zmagami in 38 porazi, v prvem krogu končnice pa jo je gladko izločil Boston. Irving je v minuli sezoni na 29 tekmah v povprečju dosegal 27,4 točke, 5,8 podaje, 4,4 skoka in 1,4 ukradene žoge na tekmo. Podobno povprečje ima tudi v celotnem obdobju pri Brooklynu.

Slednji je v prejšnji sezoni Jamesa Hardna poslal v Philadelphio za Bena Simmonsa, ki pa zaradi poškodbe hrbta ni igral. Če pa se bo Avstralec po poškodbi vrnil na pričakovano raven, bodo "mrežice" spet med ožjimi kandidati za prvaka. Še posebej, če bo Irving v letošnji sezoni tako glasen na igriščih, kot zna biti izven njih.

kyrie irving | Avtor: Epa Epa

Kyrie sicer sprva ni bil najbolj navdušen nad tem, da bi sprožil še zadnje leto pogodbe z Brooklynom (tako imenovana player option), temveč si je želel, da bi mu Nets ponudili novo pogodbo in ga takoj nato zamenjali v eno izmed ekip po njegovem izboru.

Kyrie je tako Brooklynu podal spisek šestih moštev, za katere si je želel, da bi ga Nets tja poslali, potem ko bi mu sami podaljšali pogodbo (tako imenovana sign-and-trade, ko ti trenutna ekipa ponudi podaljšanje pogodbe, katere ti druga ekipa ne bi mogla, nato pa te v menjavi pošljejo prav tja).

Na seznamu so se tako znašli Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers, Philadelphia 76ers, New York Knicks, Miami Heat in Dallas našega Luke Dončića.

Luka Dončić Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda Irving je naletel na težave, na katere ni računal. Kljub temu, da si je sam zaželel zaigrati za eno izmed omenjenih šestih ekip, pa si ni nobena izmed naštetih ekip, z izjemo Los Angeles Lakers, želela videti problematičnega zvezdnika v svojih vrstah.

Irving je tako ostal brez snubcev, saj so si ga Los Angeles Lakers sicer želeli, a preprosto niso mogli pripraviti primerne menjave, ki bi jo Brooklyn sprejel za svojega zvezdnika. Medtem ko se Anthonyja Davisa nikakor niso želeli odreči, so poizkusili v menjavo zapakirati Russella Westbrooka, katerega pa si Nets nikakor niso želeli.

Russell Westbrook Oklahoma City Thunder Los Angeles Lakers | Avtor: Profimedia Profimedia

Irvingu sta tako preostali dve možnosti. Ali podaljša pogodbo z Brooklynom za eno leto v višini 35 milijonov evrov, ali pa pogodbo zavrne in za eno leto podpiše 6-milijonsko pogodbo z Lakers, kolikor bi mu slednji v tem trenutku lahko ponudili. Po izteku te enoletne pogodbe pa bi mu nato Lakers lahko ponudili maksimalno pogodbo, saj bi se rešili Westbrooka, kateremu poteče pogodba.

Čeprav zdaj Irving razlaga, kako želi to štiriletno sago pripeljati h koncu, saj naj bi se ekipi in Durantu zavezal za obdobje štirih let, je resnica precej drugačna. Irving si je želel Nets pustiti na cedilu ter okrepiti eno izmed izbranih šestih moštev, a ga izmed slednjih nobeno razen Los Angeles Lakers ni želelo. 35 milijonov pa je bilo na koncu vseeno preveč mamljivih...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice