Šport > Košarka
14380 ogledov

Brunson soigralcem že sporočil odločitev

Luka Dončić in Jalen Brunson Profimedia
Jalen Brunson je po poročanju nekaterih medijev že sprejel odločitev.

Luka Dončić in Jalen Brunson, na današnji dan pred štirimi leti ju je Dallas izbral na istem naboru, sta v končnici lige NBA tvorila branilski par, ki je skupno dosegal največ točk. Medtem ko je slovenski zvezdnik z Mavericks novo pogodbo sklenil že lani, pa se je ta iztekla Brunsonu. Po dobrih predstavah je slednji zanimiv za številne klube, najbolj odločno pa ga lovijo New York Knicks, kjer je pomočnik trenerja zdaj postal tudi njegov oče Rick Brunson.

A ves trud kratkohlačnikov naj bi bil zaman. Kar nekaj medijev je tako poročalo, da se je Jalen odločil ostati v Dallasu, kjer mu je vodstvo kluba ponudilo 25 milijonov dolarjev na sezono. Prav toliko denarja naj bi za košarkarjev prihod 'rezervirali' pri Knicks.

"Zdi se, da ima Dallas veliko prednost in bo zadržal Brunsona. Slišal sem celo, da je sedanjim soigralcem že dejal, da je pravzaprav posel že sklenjen," je izjavil novinar priznanega Bleacher Reporta Jake Fisher.

Brunson je v minuli sezoni prišel do rekordnih dosežkov. V povprečju je dosegal 16.4 točke in 4.8 podaje na tekmo, ob tem je bil njegov met iz igre 50-odstotno uspešen, za tri točke pa 37,3-odstoten. Na 18 tekmah končnice je še nekoliko dvignil povprečje doseženih točk - 21.6 točke, 4.6 skoka in 3.7 podaje, izkazal pa se je predvsem v prvem krogu play-offa proti Utahu, ko je na prvih treh tekmah zaradi poškodbe manjkal Dončić. Takrat je Brunson v povprečju Jazzu nasul 27.8 točke na tekmo.

S podaljšanjem sodelovanja z Brunsonom bi Dallas že izpolnil največja cilja, ki ju je po sezoni izpostavil generalni manager kluba Nico Harrison: prihod visokega košarkarja (v poslu s Houstonom je v Dallas prišel Christian Wood) in nova pogodba Brunsonu. Med sezono je sodelovanje že podaljšal tudi Dorian Finney-Smith.

Šport: To sta prva koraka, ki ju bodo zdaj storili pri Dallasu Zavihali rokave Šport To sta prva koraka, ki ju bodo zdaj storili pri Dallasu Goran Dragić Slovenski duo? Šport Pri Dallasu resno razmišljajo o Dragiću

 

Komentarjev 2
  • Avatar luckyss
    luckyss 16:53 22.junij 2022.

    Napaka, Brunson je ljubosumen in ignorira Luko, ko sta skupaj v peterki....Za tak denar ali manj bi lahko vzeli Gorana...