Šport > Košarka
12862 ogledov

To sta prva koraka, ki ju bodo zdaj storili pri Dallasu

Šport: To sta prva koraka, ki ju bodo zdaj storili pri Dallasu Profimedia
Pri zasedbi iz Teksasa so že postavili prioritete pred naslednjo sezono.

Dallas Mavericks so z 1:4 klonili v konferenčnem finalu proti Golden State Warriors, le nekaj ur po povratku iz San Francisca v Teksas pa so že sledili pogovori vodstva z igralci in strokovnim štabom ob koncu sezone. Po njih so se začele 'počitnice' za Luko Dončića in kolege, brez pravega dopusta pa bo med sezono najverjetneje ostal generalni manager Nico Harrison. To je po lanski turbulentni sezoni na tem mestu zamenjal Donnieja Nelsona, ki je omenjeno funkcijo opravljal kar 16 let.

Harrison se je že med sezono odločil za pogumen 'trade', ko je Kristapsa Porzingisa poslal v Washington in v Dallas pripeljal njegovega rojaka Davisa Bertansa in v preteklosti večkrat poškodovanega Spencerja Dinwiddieja. Zlasti slednji se je kazneje izkazal za dobro izbiro.

A po odhodu Porzingisa so košarkarji Dallasa ostali brez najvišjega košarkarja, če tu ne štejemo Bobana Marjanovića, ki pa večinoma ni igral, in so bili v končnici prisiljeni igrati z nižjo postavo. Ob tem so redno izgubljali boj za odbite žoge. 

To pomanjklivost želi Harrison odpraviti pred novo sezono. "Izgubljali smo skok. Želimo pripeljati dobrega skakalca, nekoga, ki bo tudi v obrambi dobro pokril obroč," je lov za robustnejšim centrom, nekoliko nižji Dwight Powell tega dela posla ne more dobro opravljati, napovedal Harrison.

Kar nekaj primernim kandidatom v tej sezoni sicer poteče pogodba, za tiste, ki jim ne, pa je vprašanje, če lahko pri Dallasu pripravijo primeren paket za 'trade', ki bi zadovoljil sedanje delodajalce ustreznih košarkarjev.

Dallas Mavericks NBA Šport Odlični center si je ogledal tekmo Dallasa, navijači Mavericks navdušeni

Naslednjo prioriteto predstavlja podaljšanje pogodbe z Jalenom Brunsonom, ki mu poteče 'rookie' pogodba, s predstavami v tej sezoni pa si je močno dvignil ceno in ugled. Zanj je zainteresiranih kar nekaj klubov, še največ se govori o moštvu New York Knicks, kjer bi nu ponudili tudi vlogo prvega organizatorja igre. Ta v Dallasu povsem pripada Dončiću.

Dallas je sicer že med sezono podaljšal sodelovanje z Dorianom Finney-Smithom, ki si je prav tako izboril precejšnjo povišico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice