Šport > Košarka
12373 ogledov

Odlični center si je ogledal tekmo Dallasa, navijači Mavericks navdušeni

Myles Turner Profimedia
Med gledalci v dvorani American Airlines Center se je pojavil tudi znan obraz.

Navijači Dallasa si v svojih vrstah že nekaj časa želijo novega centra. Dwight Powell v napadu sicer odlično sodeluje z Luko Dončićem, a ima ponavadi precej težav v obrambi v boju s težjimi in robustnejšimi tekmeci. Kanadčan je tako moral v tokratni končnici, ko se je najprej meril z Rudyjem Gobertom in nato z Deandrejem Aytonom, mesto pod košem večkrat prepustiti hitrejšemu Maxiju Kleberju, Dallas pa je na obeh straneh parketa temu tudi prilagodil taktiko.

Powell je tako soliden 'rezervni' center, a si pristaši Mavericks želijo še markantnejšo osebo pod obročem. V dvorani American Airlines Center in kasneje na socialnih omrežjih je tako kar završalo, ko si je dvoboj med Dallasom in Phoenixom prošel ogledati sicer član moštva Indiana Pacers Myles Turner. Gre sicer za domačina, rojenega v Bedfordu, ki povezuje metropoli Dallas in Forth Worth.

V NBA se sicer le redko zgodi, da si kdo od bolj znanih košarkarjev ogleda tekmo dveh rivalov.

Turner se je sicer v tej sezoni večkrat omenjal kot nekdo, ki bi ga lahko Pacers vključili v menjavo igralcev, a je nato ostal pri Indiani. Pri slednji je nato v Sacramento odšel Litovec Domantas Sabonis, v drugo smer pa sta se med drugim napotila odlična Tyrese Haliburton in Buddy Heald.

Turner sicer tudi po tej sezoni najverjetneje ne bo končal v Dallasu, saj slednji verjetno težko sestavi paket igralcev, ki bi ga lahko ponudili zanj.

Myles Turner | Avtor: Profimedia Profimedia

Realnejše okrepitve na mestu centra, če se bodo pri Mavs odločili za takšno pot, so košarkarji, ki bodo postali prosti igralci, nekaj imen bi kar precej okrepilo zasedbo iz Teksasa. Nenazadnje pogodba poteče tudi Aytonu, vendar je malo verjetno, da se ga bodo pri Phoenixu odrekli.

Realnejše variante bi bile Mitchell Robinson (v zadnji sezoni pri New York Knicks je zaslužil okoli 1,57 milijona dolarjev), Jusuf Nurkić (Portland - 12 milijonov), nekdanji član mlajših selekcij Zlatoroga ima sicer v zadnjih sezonah veliko težav s poškodbami, Ivica Zubac (LA Clippers - 7 milijonov), opcijo za enoletno podaljšanje pogodbe ima klub, Andre Drummond (Brooklyn - 2,4 milijona)...

Mitchell Robinson | Avtor: Profimedia Profimedia

Jusuf Nurkić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Ivica Zubac | Avtor: Profimedia Profimedia

Andre Drummond | Avtor: Profimedia Profimedia

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice