Šport > Košarka
5312 ogledov

Sovraštvo med Bookerjem in Luko se nadaljuje, zvezdnika spet obračunavala

Luka Dončić Devin Booker Profimedia
Šesti obračun v seriji med Bookerjem in Luko je definitivno pripadel Slovencu.

Luka Dončić je bil najzaslužnejši za zmago Dallasa na šesti tekmi drugega kroga končnice proti Phoenix Suns, s katero so Mavericks poravnali izid na 3:3.

Mladi Slovenec je tokrat blestel s 33 točkami, 11 skoki in 8 podajami, prikazal pa je verjetno tudi svojo najboljšo predstavo v obrambi, kjer ne le, da ni bil šibek člen, temveč je odlično pokrival svoje nasprotnike ter ukradel kar 4 žoge.

Luka Dončić Kako resno je? Šport Luka spregovoril o poškodbi, zaradi katere je odkorakal v slačilnico

Phoenix še nikoli v letošnji sezoni ni dosegel tako malo točk. Devin Booker je tekmo končal pri zgolj 19 točkah (6-17), medtem ko v drugi četrtini ni dosegel niti točke, izkazal se je le DeAndre Ayton, ki je zbral 21 točk in 11 skokov, Chris Paul pa je tokrat dosegel vsega 13 točk. Phoenix je izgubil kar 22 žog (Dallas šest), samo zvezdnika Booker in Paul sta jih zapravila po osem oziroma pet.

Tako je Dončić znova prepričljivo dobil dvoboj s prvim zvezdnikom sonc Bookerjem, s katerim je tekom serije razvil zelo veliko rivalstvo, ki pošteno meji že na sovraštvo, še posebej s strani Bookerja.

Luka Dončić Trae Young To morate slišati! Šport Po prerekanju Luke z igralci Sonc se je oglasil še večni rival, to je sporočil!

Slednji se je po prvih dveh tekmah in zmagah Phoenixa norčeval in muzal nad Dončićevo obrambo, na peti tekmi pa je celo imitiral Dončića, ko je razlagal, da je s pretiravanjem in igranjem poškodbe po prekršku izvajal "Lukovo specialiteto". Luka pa ga je tekom igre enkrat celo označil za "pi*ko".

Tudi tokrat se je med tekmo zelo iskrilo med obema zvezdnikoma, pa čeprav Luka na vsaki tiskovni konferenci poizkuša umiriti situacijo. Še pred tekmo Luka tako ni želel dvigovati prahu glede Bookerjevih imitacij in izraza "Lukova specialiteta", temveč je zgolj odgovoril, da ga vse skupaj ne zanima.

Je pa zato Bookerju, ki je bil tokrat ob katastrofalni predstavi pri provokacijah precej zadržan, vrnil na igrišču. Prvič mu je dal jasno vedeti, kdo je glavni, ko je uspel s polaganjem, ob katerem je Booker, ki je poizkusil v zadnjem trenutku zaustaviti Dončića, pristal na tleh. Luka se je nato postavil nad Bookerja ter napel vse svoje mišice in z zmagovitim nasmehom strmel proti svojemu nasprotniku.

Nazadnje pa se je med obema igralcema zaiskrilo štiri minute pred koncem, tik preden je bil ob visoki prednosti Luka zamenjan, ko je Booker v napadu storil prekršek nad Dončićem, Luka pa je akcijo pospremil najprej s ploskanjem, nato je še nekoliko dodatno podžgal občinstvo, za konec pa še Bookerju zabrusil nekaj ne najlepših besed.

Seveda so ga po koncu tekme pričakala vprašanja o obračunavanju z Bookerjem, na kar je Luka odgovoril na najboljši način: "Všeč mi je, saj mi to da še dodatno vzpodbudo. Vse skupaj je zabava, košarka. Normalno je, da bo veliko grdih besed, zbadanja in podobnega, a meni je to vse skupaj zelo zabavno. Košarka je tekmovalni šport, vse jemljem kot zabavo," je zaključil mladi Slovenec, kateremu je tokrat definitivno pripadel interni obračun z Bookerjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice