Šport > Košarka
12400 ogledov

Košarkar ponižal legendarnega Barkleya zaradi besed na račun Luke

Errick McCollum Reševalni pas/Twitter
Charles Barkley se je obrnil za 180 stopinj.

Luka Dončić je tudi letos celotno sezono navduševal s svojimi potezami, ko pa je prišla končnica, je svoje predstave dvignil še na višjo raven ter navdušil ves svet. Tudi legendarnega Charlesa Barkleya, ki je skozi leta postal velik Lukov navdušenec. A ni bilo vedno tako.

Priljubljeni "Chuck" ima namreč svojo predstavo o praktično vsem in tako je bilo tudi, ko so leta 2018 Atlanta Hawks na naboru že kot tretjega izbrali našega Luko, preden so ga v menjavi za Traeja Younga poslali v Dallas.

"Ne zaupam tem tujim tekmovanjem. Nič nimam proti tujim igralcem, samo ne vem, za kakšno tekmovanje gre. Pri 18 letih je bil MVP. No, to mi pove, da je igral proti u*rani konkurenci. Nihče pri 18 letih ne more dominirati proti odraslim moškim," je po naboru razlagal Barkley ter močno podcenjeval evropsko košarko.

Charles Barkley | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri le 19 letih je namreč mladi Slovenec osvojil naziv MVP-ja rednega dela ter MVP-ja zaključnega turnirja, obenem pa je svoj Real Madrid popeljal na evropski prestol. A namesto da bi to navdušilo Barkleya, je pri njem sprožilo številne alarme, zato je že od samega začetka v svojih izjavah ljudi opozarjal, da ne smejo preveč pričakovati od Dončića.

Toda Barkley je že zelo kmalu spremenil svoje mnenje. Ko pred tremi leti Luka na koncu kljub spektakularnim predstavam vendarle ni bil izbran za tekmo vseh zvezd, se je le dobrega pol leta po svojih izjavah, da je Luka tako dober zgolj zato, ker igra proti slabi konkurenci, Chuck že lahko štel med Dončićeve navdušence.

"Naj vam nekaj povem, ta poba Dončić je iz pravega testa. Kot smo govorili v mojih časih, gre za pokvarjenega belčka. Ni še čisto tam, a je že zelo blizu tega, da bodo majhni črni mulci na ulicah nosili njegov dres. Zelo blizu. To je do sedaj uspelo le Larryju Birdu, Stevu Nashu, Dirku Nowitzkem ter Manuju Ginobiliju. To pa je to!" je Barkley razložil svoj spremenjen pogled na Dončića.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Od takrat dalje je njegova ljubezen do Dončića le še rasla ter verjetno dosegla vrhunec, ko je pred nekaj dnevi navdušil ter kljub vsem pričakovanjem izločil najboljšo ekipo rednega dela, Barkleyu tako ljube Phoenix Suns. Čeprav je izločil "njegovo" ekipo, Chuck preprosto ni mogel skrivati navdušenja nad predstavami mladega Slovenca.

A če je Charles Barkley že pozabil na svoje besede glede Luke, ko je ta komaj vstopal v ligo, ga je na slednje spomnil Errick McCollum, sicer brat bolj znanega NBA zvezdnika CJ McColluma.

Errick McCollum | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Errick namreč že leta igra za najboljše evropske košarkarske klube in si je še predobro zapomnil, kaj je Barkley nekdaj izjavil o kvaliteti igralcev v Evroligi. V dneh po izpadu Barkleyevih sonc ga je tako z največjim veseljem spomnil na besede izpred štirih let.

"Spominjam se, ko je Charles Barkley kritiziral evropsko košarko in Evroligo, ker 'smo dopustili 18-letnemu otroku osvojiti nagrado MVP ter dominirati'. Zdaj pa si poglejte, kaj ta isti otrok, vse odkar je bil izbran na naboru, počne ligi NBA. Še bolj dominira in vse skupaj izgleda zanj še enostavnejše," je zbodel tako Barkleya kot celotno ligo zvezdnik evropske košarke, ki trenutno nastopa za Lokomotiv Kuban.

Luka Dončić in JJ Redick "Je slab soigralec!" Šport Priznani strokovnjak udaril po Dončiću, Lukov bivši soigralec ga "raztrgal" Luka Dončić Poteza dirke Šport Luka ga je posnemal, Curry pa pokritiziral Luka Dončić Negativni rekordi Šport Kaj se je zgodilo? Luka pristal na seznamu, na katerem gotovo ni želel biti Luka Dončić Tik pred izpadom Šport Luka in Kidd zaprla usta kritikom: "Človek, pa saj imam komaj 23 let!" Dallas Mavericks : Golden State Warriors Ve, kaj je narobe Šport Luka našel pravi razlog za še tretji zaporedni poraz
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice