Šport > Košarka
21061 ogledov

Kaj se je zgodilo? Luka pristal na seznamu, na katerem gotovo ni želel biti

Luka Dončić Profimedia
S svojo predstavo in porazom na tretji tekmi proti Golden State Warriors se je Luka zapisal med kar nekaj negativnih rekordov lige NBA.

Luka Dončić si ne bo po dobrem zapomnil tretje tekme konferenčnega polfinala proti Golden State Warriors, pa čeprav je tekmo zaključil kot prvi strelec s 40 točkami, katerim je dodal 11 skokov, 3 asistence (bilo bi jih lahko precej več, a njegovi soigralci na čelu z Reggiejem Bullockom in Maxijem Kleberjem niso mogli zadeti ničesar) in celo dvema blokadama.

Prav tako je imel za sabo pravo sanjsko zadnjo četrtino, v kateri je zabeležil kar 21 točk, a tudi to ni bilo dovolj da bi Dallas, ki je tekmo na koncu izgubil s 109:103, vrnil v igro. Bojevniki so tako v seriji povedli s 3:0 in Mavericke lahko reši le še čudež, saj se še nobena ekipa v zgodovini lige ni uspela pobrati po takšnem zaostanku.

Luka Dončić | Avtor: ESPN ESPN

Dallasu, ki je sicer s prebojem v konferenčni finale presegel vsa pričakovanja, se tako ponavlja stara zgodba. Luka blesti, a ob manjku razpoloženih soigralcev ekipa izgublja. Luka je namreč s svojo novo odlično predstavo, ki pa vseeno ni uspela preprečiti poraza, pristal celo na seznamu, na katerem si zagotovo ni želel biti.

Postal je namreč šele četrti igralec v zgodovini, ki mu je tekom ene končnice uspelo vpisati kar tri poraze na tekmah, na katerih je dosegel ali presegel mejo 40 točk.

Luka je namreč že drugo zaporedno tekmo štel preko 40, a je Golden State na koncu vseeno dobil oba obračuna, prav tako pa je izgubil tudi prvi letošnji obračun s Phoenix Suns, pa čeprav je dosegel kar 45 točk.

Poleg Dončića rekord treh takšnih porazov v eni končnici delijo LeBron James iz leta 2009, Kareem Abdul-Jabbar iz leta 1977 ter Jerry West iz leta 1965.

Dončić, ki ima katastrofalno razmerje dveh zmag in kar šestih porazov, kadar na tekmi končnice doseže ali preseže 40 točk, je tudi šele šesti košarkar v zgodovini, ki mu je uspelo 40 točk doseči na dveh tekmah zapored in obe tekmi izgubiti.

Pridružil se je namreč Devinu Bookerju (2021 proti Milwaukee Bucks), Jamesu (2009, proti Orlando Magic), Magicu Johnsonu (1990 proti Phoenix Suns), Michaelu Jordanu (1986 proti Boston Celtics) ter Jerryju Westu (1965 proti Washington Bullets).

Kljub temu da se je Dončić znašel na obeh seznamih v družbi samih NBA velikanov, pa si sam zagotovo ni želel, da bi pristal na podobnem spisku.

Prav tako kot si ni želel, da je ob legendarnem Ricku Barryju (med leti 1967 in 1977) edini košarkar na svetu, ki mu je uspelo izgubiti kar štiri zaporedne tekme v končnici (še lanska zadnja proti Los Angeles Clippers, ko jih je dosegel 46), na katerih je presegel mejo 40 točk.

Luka Dončić Tik pred izpadom Šport Luka in Kidd zaprla usta kritikom: "Človek, pa saj imam komaj 23 let!" Dallas Mavericks : Golden State Warriors Ve, kaj je narobe Šport Luka našel pravi razlog za še tretji zaporedni poraz "800 ponovitev" Šport O tem, kar je Wiggins storil Dončiću, so po tekmi govorili vsi Luka Dončić "Kdo misliš, da si?" Šport Nespoštljivi Curry izzval incident, Dončića morali zgrabiti soigralci
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice