Šport > Košarka
126 ogledov

Miami se je znašel v stiski, nato je na sceno stopil Adebayo

Bam Adebayo Profimedia
Bam Adebayo jez odlično igro nadomestil poškodovanega Jimmyja Butlerja.

Košarkarji Miamija so v tretji tekmi finala vzhodne konference severnoameriške lige NBA v gosteh premagali Boston s 109:103 in v boju z na štiri zmage povedli z 2:1. Ključni igralec tekme je bil Bam Adebayo z 31 točkami.

Adebayo je odlično nadomestil prvega zvezdnika ekipe s Floride Jimmyja Butlerja, ki se je poškodoval v prvem polčasu. Na prvih dveh tekmah je Adebayo v povprečju dosegel le osem točk, tokrat pa je 31 točkam dodal še 10 skokov, šest podaj ter tekmecem ukradel štiri žoge.

Miami je zablestel v prvem delu in prvo četrtino dobil z 39:18, razlika pa je nato narasla celo na 46:20, ob menjavi strani pa je še vedno znašala +15. Taka je bila tudi po treh četrtinah, čeprav so se gostitelji vmes približali na 10 točk.

Tesno je postalo v končnici, ko so se gostitelji 2:40 minute pred koncem približali na 93:92, s serijo 7:0 pa so gostje spet lažje zadihali in Bostonu niso dovolili, da bi še drugič ogrozil zmago.

"Zelo sem vesel. Na zadnjih nekaj tekmah nisem pokazal, kar zmorem, čeprav je ekipa odvisna od tega. Tokrat sem prevzel odgovornost in zmagali smo," je po tekmi dejal Adebayo.

"Danes je pokazal svojo pravo igro, igral kot igra Jimmy (Butler) ter storil kar je bilo potrebno, da smo zmagali. Zanesljiv je bil v ključnih trenutkih in to ne le z doseganjem košev, ampak je svoje storil tudi v organizaciji igre, v obrambi. Ko smo ostali brez Butlerja, je stabiliziral igro. Danes je bil srce in duša naše ekipe," pa je košarkarja pohvalil trener Erik Spoelstra.

Za Boston je Jaylen Brown dosegel kar 40 točk, Al Horford pa 20 točk in 14 skokov. Razočaral pa je Jason Tatum, ki ga je odlično ustavil P.J. Tucker in mu dovolil vsega 10 točk. Tucker je k zmagi Miamija dodal 17 točk, Max Strus pa 16.

Izid, končnica, konferenčni finale:
- vzhodna konferenca:
Boston Celtics - Miami Heat      103:109

(Miami vodi z 2:1 v zmagah)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.