Šport > Košarka
21625 ogledov

Luka in Kidd zaprla usta kritikom: "Človek, pa saj imam komaj 23 let!"

Luka Dončić Profimedia
Pred Luko Dončićem je kljub morebitnem izpadu v konferenčnem finalu še zelo svetla prihodnost ter še mnogo priložnosti.

Dallas Mavericks so po sicer izjemni sezoni, ko so presegli vsa pričakovanja, tik pred izpadom in reši jih lahko še čudež, saj se še nobeni ekipi v zgodovini ni uspelo pobrati po zaostanku s 3:0.

Dallas Mavericks : Golden State Warriors Ve, kaj je narobe Šport Luka našel pravi razlog za še tretji zaporedni poraz

Izjemni Luka Dončić je sicer bil znova prvi strelec, a tudi njegovih 40 točk ni bilo dovolj, da bi preprečil poraz s 109:100 na tretji tekmi konferenčnega finala proti Golden State Warriors.

Dončić, ki ima sicer šokantno razmerje zgolj dveh zmag in kar šestih porazov, kadar mu na tekmi končnice uspe doseči mejo 40 točk, je po tekmi sprejel odgovornost za nov poraz, s katerim so Dallas Mavericks kljub daleč najboljši končnici po šampionskem letu 2011 tik pred izpadom.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Luka je tako sicer prevzel odgovornost, a mnoge kritike vseeno opozoril, da je njegovi ekipi uspelo nekaj, česar ji pred začetkom sezone ne bi nihče pripisal ter da je to zanj komaj prvo konferenčno finale, saj ima navsezadnje zgolj 23 let. Tu je še ogromno prostora za napredek in letošnja sezona je bila zagotovo odlična šola za mladega košarkarskega zvezdnika.

"Še vedno se učim. Mislim, da sem v prvih treh četrtinah igral zelo slabo. Tisto je bila popolnoma moja krivda. Toda še vedno se učim. Mislim, da se bomo po sezoni, ne glede na to, kako se bo ta končala, lahko ozrli nazaj in ugotovili, da smo se mnogo tega naučili. To je sploh moje prvo konferenčno finale. Človek, pa saj imam komaj 23 let. Še veliko se lahko naučim," je po tekmi vsem dežurnim kritikom, ki se naslajajo nad zaostankom z 0:3 povedal Dončić.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Za konec je Luka še opozoril, da je Dallas močno presegel vsa pričakovanja pred začetkom sezone ter da jim nasproti stoji zvezdniška ekipa, ki je vajena zmagovati in osvajati prvenstva. "Nihče naš ni pričakoval v konferenčnem finalu. Mislim, da Warriors igrajo izjemno. Vsak pozna svojo vlogo. Ves čas držijo skupaj. Že dolgo igrajo skupaj in igrajo zelo dobro košarko," je zaključil najboljši košarkar te serije, ki povprečno na tekmo dosega 34 točk, 7,7 skokov in 5 asistenc.

Z Luko se je strinjal tudi trener ekipe Jason Kidd: "To je šele začetek poti. Vem, da ste vsi pričakovali pred sezono, da bomo dobili prvenstvo. To je bila šala, če niste razumeli. Vse skupaj je dosti večje od zgolj ene tekme ali ene serije. Vse skupaj je ogromno za našo franšizo, saj nihče od vas ni pričakoval, da bomo še vedno tu. Vsi ste nameravali že biti na počitnicah," je novinarje zbodel Kidd.

Jason Kidd | Avtor: Epa Epa

Trener Maverickov je nato še opomnil, kako pomembne izkušnje bo ekipa pridobila iz tekem proti takim zvezdnikom, kot so Stephen Curry, Klay Thompson in Draymond Green: "Je zelo dobro, da gremo skozi to in to proti ekipi, katero lahko razglasimo za dinastijo. Imajo tri izjemne igralce, bodoče člane Hiše slavnih. Naučili se bomo pomembne lekcije. Tudi če izpademo, to ni konec. To je šele začetek," je zaključil Kidd.

"800 ponovitev" Šport O tem, kar je Wiggins storil Dončiću, so po tekmi govorili vsi Luka Dončić "Kdo misliš, da si?" Šport Nespoštljivi Curry izzval incident, Dončića morali zgrabiti soigralci Pa ne že spet! Šport Pred tekmo gromozanski pretres za Dallas Luka Dončić NBA končnica Šport Luka znova pri 40, še enkrat več odločila tretja četrtina
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice