Šport > Košarka
11347 ogledov

Pred tekmo gromozanski pretres za Dallas

Print Screen
Vodstvo severnoameriške lige NBA je še tretjič kaznovalo moštvo Dallas Mavericks.

Dallas Mavericks so le nekaj ur pred začetkom tekme z Golden State Warriors, na kateri so nujno potrebovali zmago, če so želeli ohraniti realne možnosti za napredovanje v veliki finale, izvedeli slabo novico.

Liga NBA jim je še tretjič v manj kot mesecu dni naložila denarno kazen zaradi preveč živahne klopi, tokrat v višini 100.000 ameriških dolarjev.

Pred tem je predsednik ligaških operacij lige NBA Byron Spruell že dvakrat kaznoval Dallas zaradi "neustreznega vedenja ekipe na klopi". Prvič so morali pri teksaški ekipi odšteti 25.000, drugič pa 50.000 dolarjev (približno 24 oziroma 47 tisoč evrov).

Kaj se je zgodilo?

Dallas je v težave zašel zaradi neljubega pripetljaja, ki je botroval napaki Stepha Curryja na drugi tekmi konferenčnega finala v Oaklandu.

Pozno v tretji četrtini je nekdanji MVP izgubil žogo, potem ko jo je pomotoma podal rezervistu Dallasa Theu Pinsonu. Ta je bil oblečen v bel pulover in je za avt črto stal z dvignjenimi rokami, kot da bi Curryja prosil za podajo. 

Izgubljena žoga je vsaj za nekaj trenutkov zaustavila nalet Golden Stata, ki je pred tem uspel zaostanek zmanjšati na vsega pet točk.

Trener domačih Steve Kerr je sicer dejal, da ga dogajanje na oziroma ob klopi Dallasa prav nič ne moti, dokler ne vpliva na igro. "Nekdo je bil oblečen v belo majico in je ob igrišču prosil za žogo našega igralca. To se mi je zdelo malo pretirano," je dejal Kerr.

Povsem ravndoušen pa je ostal trener Dallasa Jason Kidd"To je odločitev lige, vendar mi ne bomo sedeli. Mi bomo še naprej navijali. Ne pritožujemo se. Nismo takšne vrste organizacija. Zmagujemo in izgubljamo častno."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.