Šport > Košarka
2514 ogledov

Upamo, da je Luka to videl! Zvezdnik bojevnikov je tako zbodel Dončića in Dallas

Stephen Curry Profimedia
Vsi vemo, kaj se zgodi, ko nasprotniki razjezijo Luko Dončića.

Luko Dončićem ni dobro češenj zobat! Ne verjamete? Le spomnite se, kako so Phoenix Suns zanesljivo dobili prvi tekmi konferenčnega polfinala proti Dallas Mavericks.

Nato pa sta se oba prva zvezdnika ekipe Chris Paul in Devin Booker na tiskovnih konferencah norčevala iz Lukove obrambe in Dallas se je dvignil kot feniks iz pepela ter dobil obe naslednji domači tekmi in izenačil izid.

Jason Kidd Kidd se brani Šport Nerazumljiva poteza Kidda, zaradi katere se je znašel pod plazom kritik

Phoenix je nato dokazal, da je bil z razlogom najboljša ekipa rednega dela, saj je ponovno suvereno dobil domačo tekmo. Nato pa je sledil sloviti "Luka special", ko se je Booker med prenosom v živo norčeval iz Luke ter tako zapečatil usodo svojih sonc.

Od trenutka, ko je Booker izrekel te legendarne besede, so Dallas Mavericks preko šest četrtin razbili najboljšo ekipo rednega dela za neverjetnih 57 točk ter končali pot prvih favoritov letošnjega prvenstva že v drugem krogu končnice.

In podobno kot serija s Phoenixom se je začelo tudi konferenčno finale, v katerem se Dallas Mavericks merijo z zvezdniki napolnjenimi Golden State Warriors.

Ekipa iz San Francisca je dobila svoji prvi dve domači tekmi in se v Teksas odpravlja z lepo prednostjo 2:0. Pred Mavericki je tako zelo zahtevna naloga, saj mora dobiti kar štiri izmed naslednjih petih tekem in zagotovo bodo potrebovali svojega prvega zvezdnika na najvišjem nivoju.

Luka Dončić NBA končnica Šport Dallas sredi tekme vodil že za devetnajst točk, nato pa...

In prav lahko, da ga bodo tudi dobili. Luka je namreč prav zagotovo opazil rahlo provokacijo s strani prvega zvezdnika Golden Stata Stephena Curryja ob koncu druge tekme in nedvomno bo za prvo domačo tekmo še dodatno podžgan.

Steph, ki velja za najboljšega strelca z razdalje vseh časov, po svojih točkah namreč pogosto kaj gestikulira in se malce šopiri po igrišču. Glede na dosežke verjetno celo upravičeno. A zagotovo Luki ni bilo všeč, kako je Dallas odpravil v izdihljajih druge tekme.

Dallas je namreč vodil celotno tekmo do začetka zadnje četrtine, ko je Golden State sploh prvič povedel, svojo prednost pa je nato ob neprepoznavni obrambi Dallasa (ki je v zadnji četrtini dopustila neverjetnih 43 točk) višal iz napada v napad.

In ko je vsega minuto do konca Steph zadel met za tri, ki je pomenil še zadnji žebelj v Dallasovi krsti, saj so bojevniki povedli za neulovljivih deset točk, je klopi Dallasa nakazal, da lahko gredo domov spat.

Ljubitelji košarke sicer obožujejo "trash talk" in podobne poteze, a če kdo kaj takega ne pozabi in ne odpusti, je to Luka. Golden State, v Dallasu vas čaka nekaj posebnega!

Luka Dončić Takšno je stanje Šport Luka o bolezni in težavah z ramo Luka Dončić Posvetilo Šport Dončić tokrat s posebnimi športnimi copati, to je razlog
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice