Šport > Košarka
4964 ogledov

Kerr si ne dela utvar glede Dončića: "Prav lahko se zgodi ..."

Steve Kerr Profimedia
Izkušeni trener Golde Stata miri evforijo po dominantni zmagi nad Dallasom.

Steve Kerr, nekdanji vrhunski košarkar, ki se je v preteklih letih proslavil na položaju trenerja Golden State Warriors, je bil zadovoljen z obrambno strategijo njegovega moštva, vendar opozarja, da to ni zagotovilo za uspešno nadaljevanje serije.

Andrew Wiggins Razlog za skrb Šport Dallas ima problem: Wiggins razkril, kaj je počel Dončiću

Bojevniki ob visoki zmagi nad Dallasom (112:87) niso imeli pretirano razpoloženega strelca, čeprav so kar štirje igralci dosegli 20 točk ali več. Tekmo so v svojo korist odločili v obrambi, kjer so goste omejili na 36-odstotkov zadetih metov iz igre. 

Luka Dončić je v drugem polčasu dosegel le dve točki, za kar je bil v veliki meri zaslužen Andrew Wiggins.

"Danes je bil Wiggs fantastičen," je povedal Kerr in dodal, da pokrivanje slovenskega zvezdnika še zdaleč ni enostavna naloga: "Dončić je eden izmed igralcev v ligi, ki ga je najtežje zaustaviti. Pomembno je, da mu otežimo delo. Res je zelo dober. Pri takšnih izjemnih igralcih skušaš le kar se da omejiti škodo, ki jo naredijo. Wiggs se je res izkazal."

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

"Proti Dončiću ne moreš ves čas igrati na enak način. Treba je spreminjati strategijo, ker je predober. To smo poskušali narediti. Eno tekmo smo odigrali zelo dobro v obrambi, vendar si ne delamo utvar, da smo ga prebrali. Prav lahko se zgodi, da bodo njegovi meti že na naslednji tekmi šli skozi obroč, zato moramo še naprej igrati agresivno in videli bomo, kako se bodo stvari odvijale," je povedal trener Golden Stata.

Luka Dončić Navijači zaskrbljeni Šport Luka imel hude bolečine, po tekmi razkril, kako resno je Luka Dončić Kakšna borba Šport Poglejte, kakšno grozljivo brazgotino so Warriors pustili na obrazu Luke (FOTO)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.