Šport > Košarka
2577 ogledov

Luka imel hude bolečine, po tekmi razkril, kako resno je

Luka Dončić Youtube
Luka je na obračunu proti Golden Statu odigral nekoliko slabše, kot prejšnje tekme. Morda je bila eden izmed vzrokov tudi bolečina v rami, ki ga je spremljala skozi tekmo.

Bojevniki so odlčno začeli finalno serijo Zahoda proti Dallas Mavericks, saj so prepričljivo dobili prvo tekmo s 112:87, vodili pa so vse od 5. minute dalje.

Šport: Tako je Luka debitiral v finalu zahodne konference - Luka Dončić NBA Šport Tako je Luka debitiral v finalu zahodne konference

Začeli so nekoliko počasi, a so kmalu ujeli Mavericke in si nato v drugi četrtini priigrali večjo prednost ter ob polčasu povedli s 54:45. Gostitelji so nato tretjo četrtino dobili s 34:24 in v zadnjo vstopili z 19 točkami naskoka. Po delnem izidu 8:0 na uvodu zadnje četrtine pa je bilo jasno, da Dallasu ne bo več uspelo ujeti priključka. Domači so tako v boju na štiri zmage povedli z 1:0.

To je tretjič, da je Dallas izgubil uvodno tekmo dvoboja v končnici. "A doslej smo vedno našli odgovor," je po porazu izpostavil glavni trener Dallasa Jason Kidd, ki tokrat v svojih vrstah preprosto ni imel razpoloženega igralca.

Luka Dončić Kakšna borba Šport Poglejte, kakšno grozljivo brazgotino so Warriors pustili na obrazu Luke (FOTO)

Glavni Dončićev pomočnik Jalen Brunson je tako za Dallas dosegel le 14 točk, obenem pa je zgrešil vseh svojih pet metov za tri točke.

Glede na svoje letošnje predstave v končnici pa je bil podpovprečen tudi Dončić, ki je tekmo zaključil z 20 točkami, 7 skoki in 4 podajami, imel pa je tudi kar 7 izgubljenih žog.

Že od samega začetka druge četrtine se je zdelo, kot da ima hude težave z bolečo desno ramo, ki ga je močno omejevala pri igri, navijače pa so prestrašile tudi boleče Lukove grimase, ko se je na klopi ves čas držal za bolečo ramo.

Luka je kljub bolečinam uspel prvi polčas končati s kar 18 točkami, a je bil nato v drugem praktično neviden, v svojo zbirko pa je dodal le še dve točki.

Dončić je po tekmi sicer dejal, da so ga mučile precejšnje bolečine v rami, a da verjame, da vse skupaj vendarle ni nič hujšega: "Vrgel sem na koš in si očitno nekaj nategnil. Začutil sem bolečino, ampak dobro je. Malo masaže, pa bo vse v redu,je Luka potolažil prestrašene Dallasove navijače, ki kljub temu, da so bili Mavericks z Luko na parketu od svojih nasprotnikov slabši kar za 30 točk, vedo, da jim brez zdravega Luke proti takšni ekipi, kot je Golden State, ni pomoči.

Šport: Dončićeve nore številke, ob katerih se tekmecem šibijo kolena Nedotakljiv Šport Dončićeve nore številke, ob katerih se tekmecem šibijo kolena Šport: Le nekaj ur pred prvo tekmo visoka kazen za Dallas S strani lige Šport Le nekaj ur pred prvo tekmo visoka kazen za Dallas
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice