Šport > Košarka
22482 ogledov

Luka izbral največjega tekmeca, Američani presenečeni

Luka Dončić Profimedia
Slovenski zvezdnik bo s kolegi gostoval v San Franciscu.

Na zahodu se bosta v konferenčnem finalu pomerili franšizi Golden State Warriors in Dallas Mavericks. Prvi so si preboj med štiri najboljše ekipe lige zagotovili s 4:2 v zmagah proti Memphisu, Luka Dončić in kolegi pa so za napredovanje potrebovali sedmo tekmo. Na njej so povsem potolkli sicer daleč najboljšo ekipo rednega dela sezone, Phoenix Suns so na domačem parketu klonili z izidom 90:123, razlika med tekmo pa je v prid Dallasa znašala že tudi 46 točk.

Kljub zadnji fenomenalni predstavi, košarkarski analitiki znova več možnosti za skupno zmago pripisujejo tekmecem Dallasa. Ti naj bi ob Stephu Curryju, Klayju Thompsonu, Draymondu Grene, Jordanu Pooleu in Andrewu Wigginsu imeli več raznovrstnih orožij za zmago, a pri tem pozabljajo, da Dončić po pravilu izjemno igra proti Bojevnikom, v tej sezoni pa je zasedba iz Teksasa dobila tri od štirih medsebojnih dvobojev.

Luka se z vsem tem sicer pred prvo tekmo pretirano ne obremenjuje. "Pošteno povedano nisem niti pričakoval, da bom tu. Živim svoje najboljše življenje, to je uresničitev sanj. Pred sedmo tekmo s Phoenixom sem razmišljal, da bi to lahko bila moja zadnja tekma v tej NBA sezoni, a sem bil vseeno pripravljen na dvoboj, želel sem le igrati košarko. Jutri bo še ena tekma na kateri bom užival, odigral bom, nikoli pač ne veš, vsaj še štiri tekme. Sem preprosto vesel, da lahko igram košarko, v tem uživam," je medijem v dvorani Bojevnikov dan pred obračunom v San Franciscu dejal slovenski zvezdnik.

Kasneje je ob svojih napovedih izpostavil enega izmed tekmecev, na presenečenje nekaterih se ni odločil za Stephena Curryja. "Očitno je, da sta Steph in Klay neverjetna igralca v napadu, a po mojem mnenju je ključna oseba v njihovi ekipi Draymond. Izjemen je. resnično ga spoštujem in vse, kar počne na pakretu," je trikratnega NBA prvaka in štirikratnega udeleženca All-Star tekme posebej omenil Ljubljančan.

"To vključuje tudi izzivanje na parketu (trash talk, op. p.). To je zabavno med igro. Rad imam ta del," je zaključil Dončić, ki je v zadnji seriji proti Phoenixu na primer dobil 'besedno vojno' z Devinom Bookerjem.

Prva tekma med Mavericks in Warriors bo odigrana ponoči, Dončićeva morebitna pot proti velikemu finalu NBA lige se bo začela v četrtek ob tretji uri zjutraj po slovenskem času.

Komentarjev 2
  • 270951kr 17:43 18.maj 2022.

    Luka je Luka našje od vseh Slovencev pa że nehajte poudarjati da je Ljubljančan.

  • SamoResnica 12:44 18.maj 2022.

    Dejansko se vidi, da neizmerno uživa v tem kar dela. Košarka je njemu igra in ob tem neverjetno uživa, se zabava, pa zaradi kvalitete tudi ustrezno služi. Samo poklon Luka.

Sorodne novice