Šport > Košarka
24420 ogledov

221 cm visoki srbski orjak napadel košarkarja Phoenixa

Profimedia
Vroča kri v zaključku sedme tekme med Dallasom in Phoenixom.

Po koncu odločilne sedme tekme je prišlo do prerivanja na parketu dvorane Footprint Center, kjer so Dallas Mavericks s kar 123:90 nadigrali domačo ekipo in se uvrstili v finale zahodne konference.

Luka Dončić Sedma tekma Šport Dončićeva mala šola košarke za finale Zahoda

Za končni izid srečanja je s trojko ob zvoku sirene poskrbel Aaron Holiday, ki pa je s svojo potezo pošteno razjezil srbskega orjaka Bobana Marjanovića.

Marjanović, ki mu je trener Jason Kidd namenil zgolj tri minute igralnega časa, je ob visoki prednosti Dallasa (+33) želel iz spoštovanja do Sonc žogo zadržati do zadnjega sodniškega piska, a mu jo je Holiday izbil iz rok.

S tem je 183 cm visoki ameriški branilec prekršil nenapisano košarkarsko pravilo, da se ekipi ne napadata več, kadar je tekma že odločena.

Med košarkarji se je vnela burna razprava, prišlo pa je celo do prerivanja, k čemur je veliko pripomogel praviloma zelo umirjeni Marjanović.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Napete strasti so se nato hitro umirile, Dallas pa je lahko pričel slaviti prvo uvrstitev v konferenčni finale po letu 2011, ko so na krilih Dirka Nowitzkega osvojili doslej edini naslov v zgodovini franšize.

Kam je pa šel? Šport Dončić ga je 'zložil' po tleh, komentator norel: "O, ne, ni tega naredil!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.