Šport > Košarka
5165 ogledov

Nori podatki! Je Luka Dončić pred misijo nemogoče?

Luka Dončić Profimedia
Nore številke razkrivajo, kako zahtevna naloga čaka Dallas Mavericks na ključni sedmi tekmi proti Phoenix Suns.

Nobenega dvoma ni, da je v polfinalni seriji Zahodne konference v paru Phosenix Suns-Dallas Mavericks ekipa iz Arizone v vlogi velikega favorita. Tako je bilo na začetku serije in tako je tudi pred sedmo odločilno tekmo.

Čeprav so Mavericks precej prepričljivo dobili vse tri svoje domače tekme, so prav tako tudi suvereno izgubili vse tri tekme v Arizoni, kjer se bo tudi odvila ključna tekma v lovu na finale Zahoda

Luka Dončić Patrick Beverley Suns : Mavericks Šport Noro, kaj je pred ključno tekmo izjavil Lukov sovražnik, oglasil se tudi Curry

Mavericks pa ne bodo igrali zgolj proti prepričljivo najboljši ekipi rednega dela, temveč jim bo nasproti stala tudi zgodovina, ki pravi, da je pred Dallasom skoraj nemogoča misija.

Ekipe, ki so morale odločilno sedmo igrati v gosteh, so namreč dobile vsega 23,2 odstotka tekem. V zgodovini lige smo namreč bili priča 142 takšnim tekmam, gosti pa so dobili vsega 33 obračunov, domače ekipe pa kar 109.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Odstotek zmag na sedmi tekmi za gostujoče ekipe pa je še nižji v serijah, kjer sta pred odločilno tekmo ekipi dobili čisto vse domače tekme, kot je v primeru serije med Phoenixom in Dallasom.

Prav tako Dallasu ne gre na roke dejstvo, da je od zadnje zmage sredi Phoenixa minilo že dve leti in pol, saj so Suns na domačem igrišču neporaženi že na zadnjih osmih tekmah, Luka pa je svojo edino gostujočo zmago nad Phoenixom dosegel 30. novembra leta 2019.

Luka Dončić Kakšna napoved! Šport Poglejte, kaj je pred tekmo sezone uspevalo Dončiću, pri Dallasu navdušeni!

A če zgodovina in statistika govorita proti Dallasu, pa se Mavericks lahko zanesejo predvsem na eno stvar. To je Luka Dončić. Brez dvoma najboljši igralec te serije, pa čeprav mu nasproti stojita takšna zvezdnika, kot sta Chris Paul in Devin Booker.

Luka povprečno na tekmah proti Phoenixu v letošnji končnici dosega 32,2 točki, 9,8 skokov, 7,5 asistenc ter 2,2 ukradeni žogi in če lahko kdo zaustavi najboljšo ekipo rednega dela, je to zagotovo Luka.

Pred večino igralcev trenutne postave Maverickov je na sporedu največja tekma njihovih dosedanjih karier in čeprav se borijo proti najmočnejši ekipi lige, statistiki in zgodovini, je jasno, da se ne bodo predali brez boja.

Luka Dončić Pred sedmo tekmo Šport Pri Dallasu presenetljivo mirni: Ves pritisk je na njih Dobil, kar je iskal Šport Navijač se je lotil Dončića, ta mu ni ostal dolžan Luka Dončić Rekordno Šport Tako dober je Dončić, ko gre resnično zares
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice