Šport > Košarka
5442 ogledov

Luka 'pokasiral' komolec, nato pa jih je še slišal od soigralca

Šport: Luka 'pokasiral' komolec, nato pa jih je še slišal od soigralca Profimedia
Dončićev soigralec je izrazil zaskrbljenost.

Luka Dončić je na šesti tekmi konferenčnega polfinala proti Phoenixu pokazal izjemno predstavo in dosegel 33 točk, k temu pa dodal še 11 skokov, osem asistenc in štiri ukaradene žoge. Ustavile ga niso niti težave z osebnimi napakami, sodniki so mu v tretji četrtini sicer prisodili že četrto ob naletu Deandreja Aytona. Slednji je Slovenca zadel s komolcem v obraz.

Odločitev o prekršku je obveljala, je pa prvi izbor na naboru leta 2018 prejel tehnično napako, ker je po zabijanju po mnenju delilcev pravice izzivajoče pogledal proti Dončiću. Ta je po bližnjem srečanju s centrom Phoenixa za nekaj časa obsedel na tleh.

Luka je kasneje od sodnikov želel pojasnilo, zakaj je bila osebna napaka dosojena njemu in ne Aytonu. Kmalu zatem ga je trener Jason Kidd umaknil s parketa, saj bi morebitni naslednji prekršek še precej bolj omejil minutažo Slovenca.

Na novinarski konferenci je Luka dobil vprašanje o tem, kaj so v situaciji z Aytonom pravzaprav dejali sodniki. "Vprašal sem Eda (Malloya; op.p.) in odvrnil je, da je to težka situacija za sodnika. Nato me je Kidd zamenjal in moral sem zapustiti igrišče. Dobro je, da imam veliko in trdo glavo ter zato ne boli preveč," je dejal Dončić.

Ta se je na klopi srečal z zaskrbljenim soigralcem Bobanom Marjanovićem. Ta se sicer ni ustrašil za zdravje Slovenca. "Rekel mi je, da upa, da je vse v redu z Aytonovim komolcem, ker imaš tako veliko glavo," je besede, ki so ga sprejele ob vrnitvi na klop, povzel slovenski košarkarski zvezdnik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice