Šport > Košarka
474 ogledov

Dončićeve nore številke, ob katerih se tekmecem šibijo kolena

Šport: Dončićeve nore številke, ob katerih se tekmecem šibijo kolena Profimedia
Luka Dončić se ponaša z najboljšo individualno statistiko med vsemi preostalimi igralci v letošnji končnici lige NBA.

V igri za naslov NBA prvaka so ostala še štiri moštva. Med njimi je tudi ekipa Luke Dončića Dallas Mavericks, ki se za preboj v veliki finale meri z Golden State Warriors.

Mavsi so v uvodnem krogu izločili Utah Jazz, v konferenčnem polfinalu pa preobratu šokirali najboljšo ekipo rednega dela Phoenix Suns.

Šport: Dončić se po suvereni zmagi zbudil in spremljal pravo dramo - Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Teksaška ekipa se bo v zasledovanju drugega šampionskega prstana - edinega doslej so osvojili leta 2011 - nadejala nadaljevanja uspešne serije slovenskega čudežnega dečka, ki je na dosedanjih tekmah beležil pošastno statistiko.

Čeprav je v igri še kaj nekaj zvenečih imen NBA košarke, kot so denimo Steph Curry (Golden State Warriors), Jayson Tatum (Boston Celtics) in Jimmy Butler (Miami Heat), pa so številke krepko na strani Slovenca.

Pred začetkom polfinalne serije je Dončić najboljši strelec (31,5 točke) in skakalec (10,1) med vsemi še preostalimi udeleženci končnice. S 6,6 podaje na tekmo si 23-letnik deli prvo mesto z Draymondom Greenom, po številu ukradenih žog (1,9) pa ga prekaša samo Butler (2,1).

Luka Dončić in Devin Booker Sramota Šport "Phoenix, tale fotografija vas bo preganjala za večno!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice