Šport > Košarka
1626 ogledov

Le nekaj ur pred prvo tekmo visoka kazen za Dallas

Šport: Le nekaj ur pred prvo tekmo visoka kazen za Dallas Profimedia
Nova kazen za Dallas, tokrat kar 50.000 dolarjev.

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je Dallas Mavericks Luke Dončića še drugič naložilo kazen iz istega razloga: preveč živahne klopi. Liga je še drugič Dallasu izrekla kazen - tokrat 50.000 dolarjev. Ekipa je zanjo izvedela nekaj ur pred prvo tekmo finala zahodne konference proti Golden State Warriors, ki so nato zmagali s 112:87.

Predsednik ligaških operacij lige NBA Byron Spruell je kazen zaradi "neustreznega vedenja ekipe na klopi" izrekel nekaj ur pred začetkom konferenčnega finala. Spruell je dodal, da višina globe odraža "predhodne prekrške" ekipe med končnico.

Vodstvo lige je presodilo, da je burno obnašanje košarkarjev in strokovne ekipe Dallasa na klopi preseglo mejo - v nekaterih primerih dobesedno - med sedmo tekmo polfinala zahoda.

Dallas Mavericks | Avtor: Profimedia Profimedia

V sporočilu za javnost so pri ligi NBA zapisali, da je v Arizoni "več igralcev in član trenerskega štaba dalj časa stalo na območju moštvene klopi Dallasa, stalo v bližini moštvene klopi in je bilo na igrišču ali je poseglo v igro med tekmo" pri zmagi na odločilni sedmi tekmi s 123:90 nad Phoenix Suns.

"Vem za globo. Samo poskušam ugotoviti, kaj smo naredili narobe, da smo dobili kazen, bomo videli," je dejal trener Dallasa Jason Kidd, ko so se pojavili namigi o kazni vodstva lige.

Dallas je podobno kazen lige prejel že v prvem krogu 6. maja proti Utah Jazz; takrat je klubsko vodstvo plačalo 25.000 dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice