Šport > Košarka
3204 ogledov

Poglejte, kakšno grozljivo brazgotino so Warriors pustili na obrazu Luke (FOTO)

Luka Dončić Profimedia
Dončić je z Dallasom izgubil prvo tekmo finala zahoda, obenem pa v dvoboju z Wigginsom prejel tudi grozljivo brazgotino.

Slovenski košarkarski zvezdnik lige NBA Luka Dončić je z Dallas Mavericks v San Franciscu izgubil prvo tekmo finala zahodne konference. Golden State Warriros so v Chase Centru slavili zanesljivo zmago 112:87, potem ko so vodili vse od 5. minute naprej. Prvi strelec je bil Stephen Curry z 21 točkami, Dončić jih je na drugi strani dosegel "le" zanj skromnih 20.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Moram biti boljši, enostavno moram, to nisem jaz. Moram biti boljši za vso ekipo," je po tekmi dejal 23-letnik in dodal: "Enostavno so tekmeci opravili dobro delo. To je to."

Čeprav je bil prvi strelec bojevnikov Curry, se je še posebej izkazal Andrew Wiggins, ki je dosegel 19 točk, predvsem pa je blestel pri obrambnih nalogah, saj je bil skoraj celotno tekmo zadolžen za Dončića in ga uspel izmed vseh košarkarjev, ki so ga pokrivali v letošnji končnici, daleč najbolje zaustaviti.

"Danes je bil Wiggs (Wiggins, op. p.) fantastičen," je po zmagi dejal trener Golden Stata Steve Kerr in dodal, da je slovenskega zvezdnika težko zaustavljati: "Dončić je eden izmed igralcev v ligi, ki ga je najtežje zaustaviti. Pomembno je, da mu otežimo delo. Res je zelo dober. Pri takšnih izjemnih igralcih skušaš le kar se da omejiti škodo, ki jo naredijo. Wiggs se je danes res izkazal."

Kako huda borba z Wigginsom čaka mladega Slovenca v tej seriji, je pokazala že uvodna četrtina, ko je dobil v žaru borbe tudi grdo brazgotino na obrazu. Po tekmi se je slovenski košarkar nasmejan šalil, da bo s to brazgotino videti bolj robusten: "V redu je, zaradi nje sem videti bolj nevaren," je med smehom povedal Luka.

Druga tekma finalnega dvoboja bo že v petek prav tako v San Franciscu, tretja pa v nedeljo v Teksasu. Luka bo tako zelo kmalu imel priložnost, da se Golden Statu in Wigginsu maščuje za dogajanje na prvi tekmi in ni dvoma, da ga bo razplet prve tekme še dodatno podžgal.

Šport: Le nekaj ur pred prvo tekmo visoka kazen za Dallas S strani lige Šport Le nekaj ur pred prvo tekmo visoka kazen za Dallas Šport: Tako je Luka debitiral v finalu zahodne konference - Luka Dončić NBA Šport Tako je Luka debitiral v finalu zahodne konference
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice