Šport > Košarka
9245 ogledov

Kaj takega se Luki ni zgodilo še nikoli, večni sovražnik takoj udaril po njem

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić v končnici še ni odigral tako slabe tekme.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić tri dni za tem, ko je svojo ekipo na odločilni sedmi tekmi polfinala popeljal v konferenčni finale, v Kaliforniji ni imel svojega dne, njegov Dallas pa je proti Golden Statu izgubil s kar 112:87.

Šport: Tako je Luka debitiral v finalu zahodne konference - Luka Dončić NBA Šport Tako je Luka debitiral v finalu zahodne konference

Čeprav je bil Dončić prvi strelec, skakalec in podajalec teksaške ekipe, sam po tekmi ni bil zadovoljen z izkupičkom 20 točk, sedmih skokov in štirih podaj, saj je izgubil tudi sedem žog, ob tem pa iz igre zadel le šest od 18 metov na koš, z razdalje pa je metal 3-10. Sicer pa ima v končnici povprečje 31,5 točke.

Prav tako je njegova ekipa v času, ki ga je Luka preživel na igrišču, proti ekipi Golden State Warriors zaostajala kar za 30 točk, kar pomeni da je imel Luka izmed vseh igralcev na tekmi najslabši plus/minus, tako slabega pa ni imel še nikoli na kateri izmed tekem končnice.

Prav tako se je na njegovi 24. tekmi v končnici prvič zgodilo, da je vpisal še eno negativno statistiko. Ob le šestih zadetih metih iz igre in kar sedmih izgubljenih žogah, se mu je tako prvič pripetilo, da je imel več izgubljenih žog, kot pa zadetih košev.

S tem pa je ponudil priložnost, da se je znova oglasil njegov največji medijski sovražnik Skip Bayless, ki si kruh služi s tem, da udriha po najboljših košarkarjih sveta. In na njegovem seznamu je seveda tudi Luka Dončić.

Skip Bayless | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Luka mu je sicer med končnico popolnoma zaprl usta, tako da je bil dolgo tiho, zdaj pa je ob Lukovi prvi res slabši predstavi nemudoma izrabil priložnost ter se znova oglasil.

Med tekmo je tako kar štirikrat čivknil, v vsaki izmed svojih objav pa se je norčeval iz Luke ali Dallasa. "Mavs lahko le upajo, da se ponovi Phoenix. Trikrat odpihnjeni iz Golden Stata, nato pa tri prepričljive zmage doma. In nato lahko upajo, da se tudi Warriors nikoli ne prikažejo na sedmi tekmi, ki jo igrajo doma. Ja, veliko sreče pri tem, Mavs," se je glasilo njegovo prvo sporočilo.

"Ob teh Maverickih celo Grizliji izgledajo boljše in boljše," je nato zbodel Dallas ter jih opomnil, da so se Memphis Grizzlies dosti bolje držali v seriji proti Golden Statu, kot Dallas na prvi tekmi. Nato pa se je lotil svojega sovražnika, Luke.

"Danes ob Andrewu Wigginsu Luka izgleda kot majhen kolibri," je zapisal, preden je zbodel vse tiste, ki so se po veličastni sedmi tekmi proti Phoenixu navduševali nad Luko in njegovo predstavo: "Ste še prepričani glede Luke?"

A zanimivo, da se je Skip oglasil šele po enajsti Lukovi letošnji tekme končnice, medtem ko je bil po prejšnjih desetih presentljivo tiho. Ja, Skip, še smo prepričani glede Luke Dončića!

Luka Dončić Navijači zaskrbljeni Šport Luka imel hude bolečine, po tekmi razkril, kako resno je Luka Dončić Kakšna borba Šport Poglejte, kakšno grozljivo brazgotino so Warriors pustili na obrazu Luke (FOTO) Šport: Dončićeve nore številke, ob katerih se tekmecem šibijo kolena Nedotakljiv Šport Dončićeve nore številke, ob katerih se tekmecem šibijo kolena Šport: Le nekaj ur pred prvo tekmo visoka kazen za Dallas S strani lige Šport Le nekaj ur pred prvo tekmo visoka kazen za Dallas
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice