Šport > Košarka
30452 ogledov

Dallas ima problem: Wiggins razkril, kaj je počel Dončiću

Andrew Wiggins Profimedia Wiggins se je 'pripelil' na Dončića in mu neprestano dihal za ovratnik.
Golden State Warrios so na prvi tekmi konferenčnega finala ohromili glavno orožje Dallas Mavericks.

Dallas Mavericks so na prvi tekmi finala zahodne konference visoko izgubili z Golden State Warrios (87:112). Vprašanje, s katerim se bodo pred drugo tekmo ukvarjali Mavsi, je, kako spraviti Luko Dončić čim dlje od Andrewa Wigginsa.

Ameriški krilni center je odigral sijajno tekmo, še bolj kot v napadu (19 točk) pa je blestel na obrambni polovici igrišča, kjer je uspel Dončića omejiti na 20 točk in ga ob pomoči soigralev prisiliti v sedem izgubljenih žog.

Slovenec je ob skromnem metu iz igre (6/16) za 11 točk zaostal za svojim  povprečjem v serijah z Utahom oziroma Phenixom, za povrhu pa se mu je prvič v končnici zgodilo, da je na tekmi zabeležil več izgubljenih žog kot zadetih metov iz igre.

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Parket košarkarskega igrišča v ligi NBA od ene do druge čelne črte meri 29 metrov, Wiggins pa si je zadal cilj, da slovenski čudežni deček na tej razdalji ne bo imel lahkega koraka.

"Prisiliti ga je treba v to, da mora ves čas delati," je strategijo za pokrivanje 23-letnika obelodanil Wiggins, ki se je v dvoboju z Dončićem posluževal presinga.  "To je bila glavna stvar. 29 metrov garanja. Otežiti mu vsak korak. Luka je dober košarkar. Zadeval bo iz igre in počel tisto, kar zna, moja naloga pa je, da mu to čim bolj otežim."

V preteklosti je bil običajno Klay Thompson tisti, ki je v obrambi prevzemal najboljšega igralca nasprotne ekipe, ker pa se zvezdnik še vedno vrača po poškodbi, je v njegove čevlje stopil Wiggins.

"Še vedno sem mlad," je poudaril 27-letnik. "Na igrišču se ne utrudim. Osredotočen sem in motiviran. Ko moja igre deluje, mi to daje še večji zagon. To je adrenalin. Počutim se res dobro," je povedal.

Nad njegovo igro je bil navdušen tudi prvi zvezdnik ekipe Steph Curry"Wiggs je bil nepopustljiv. Vsak napad je bil ob Luki. To je tisto, kar želimo doseči. Tudi če bo Luka dosegel svoje številke, ne sme dobiti občutka, da do njih prihaja na lahek način."

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 07:14 20.maj 2022.

    Tudi Booker se je takole smejal,na koncu pa s sklonjeno glavo!!!