Šport > Košarka
2019 ogledov

Luka o bolezni in težavah z ramo

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa se iz San Francisca vračajo z dvema porazoma.

Dallas Mavericks so serijo v finalu zahodne konference začeli na enak način kot prejšnjo proti Phoenix Suns, doživeli so namreč dva gostujoča poraza. Med obema tokratnima tekmama je bilo sicer precej govora o tem, da je Luka Dončić zbolel, že na prvem obračunu pa se je videlo, da ima težave z ramo.

A vse to se na drugi tekmi ni poznalo, slovenski zvezdnik je dosegel 42 točk ob porazu s 117:126. "Bil sem malce bolan, a nič resnejšega. Rama je... dobro, vse je v redu. Bolečina je prisotna, a to ni nič posebnega. Po prvi četrtini sem bil malce utrujen, vendar je bilo potem boljše," je po dvoboju o svojem fizičnem stanju sicer dejal Dončić.

Luka Dončić NBA končnica Šport Dallas sredi tekme vodil že za devetnajst točk, nato pa...

Ta je s kolegi med tekmo že vodil z razliko 19 točk, nato pa so Mavericks priigrano zapravili s porazno tretjo četrtino. "Preprosto slaba obramba," je razlog za velik preobrat na tekmi označil Ljubljančan.

Po njegovem mnenju se je ekipa v kritičnih trenutkih preveč zanašala na met za tri točke: "Strinjam se z Jasonom Kiddom, preveč smo se posvetili metom za tri točke in premalo napadali v raketi. Morali bi igrati kot Golden State Warriors. Ti imajo dva izmed najboljših strelcev na svetu, a vseeno napadajo raketo. Manj bi se morali zanašati na trojke, čeprav je šlo za kar dober odstotek zadetih metov." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice