Šport > Košarka
14439 ogledov

"Kidd se mi je zahvalil, ker sem rekel, da je Dončić predebel"

Luka Dončić Profimedia
Legendarni NBA-jevec je na začetku sezone izrekel nekaj težkih besed na račun Luke Dončića.

Trener Dallas Mavericks Jason Kidd naj bi izrazil svojo hvaležnost Reggieju Millerju, potem ko je ta na začetku letošnje sezone kritiziral fizično pripravljenost Luke Dončića.

Po mnenju legendarnega NBA-jevca, danes strokovnega komentatorja, so prav njegove kritike posredno pripomogle k preporodu Dallasa, ki se je po bledih predstavah v uvodnih dveh mesecih sezone dokopal do petega najboljšega izkupička rednega dela.

Reggie Miller | Avtor: Profimedia Profimedia
"Jason Kidd se mi je zahvalil, kar lahko - in to kot starši vsi zelo dobro veste - svojemu otroku dopoveduješ, kar želiš, pa bodo šle tvoje besede skozi eno uho noter, skozi drugo pa ven. Če pa to isto sporočilo slišijo od nekoga drugega, potem se zamislijo in stvari lažje razumejo," je pojasnil Miller, petkratni All-Star in član elitnega kluba 50-40-90.

"Luka je to spoznal in tudi razumel. Jason mu je poskušal na prijazen način povedati, da mu pod nogami leži kraljevstvo, vendar bo moral priti v boljšo formo in se izogibati konfliktom s sodniki. Donić je upošteval nasvete, ki smo mu jih posredovali jaz, Kevin Harlan in seveda Jason Kidd. In zdaj smo, kjer smo," je dodal Miller.

Jason Kidd | Avtor: Profimedia Profimedia

Sezona, v kateri se Dallas poteguje za preboj v finale, se za Maverickse ni začela po pričakovanjih. Šušljalo se je, da se je Dončić, ki si je po OI privoščil tritedenski oddih, na zboru ekipe pojavil s 117 kilogrami oziroma 13 kilogrami več, kot je bilo zabeleženo v njegovem profilu.

"Mislim, da ga tako težkega še nisem videl," je takrat komentiral Miller. "Razumem, da je za njim dolga sezona z olimpijskimi igrami, vendar poglejte, kako težko se premika gor in dol po igrišču. V bistvu sploh ne teče," je dodal nekdanji rival Michaela Jordana, ki je bil zaradi svojih izjav obtožben sramotenja na podlagi izgleda.

"Nekateri so mi to očitali. Vem, kako izjemen košarkar je Luka, toda na začetku sezone ni bil pravi. Uvrstitev na olimpijske igre je velika reč, zato razumem, da si je privoščil oddih. Zanima me, kje in s kom se je zabaval, da je v tem času pridobil 15 kg, ker bi se mu rad pridružil na teh zabavah. Nisem žalil njegovega izgleda. Kadar je v najboljši formi, je nedotakljiv," je poudaril Miller, eden najboljših NBA košarkarjev, ki niso nikoli osvojili šampionskega prstana.

Dončića so se kritike dotaknile, zato je zavihal rokave in v samo nekaj tednih izklesal svoje telo, kar je botrovalo dvigu forme in boljšemu moštvenemu izkupičku.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice