Šport > Košarka
15232 ogledov

Priznani strokovnjak udaril po Dončiću, Lukov bivši soigralec ga "raztrgal"

Luka Dončić in JJ Redick Profimedia
Čeprav je Luka Dončić daleč najbolj svetla točka Dallasa v konferenčnem finalu proti Golden State Warriors, vseeno ni uspel ubežati kritikam.

ESPN-ov strokovnjak za boks, ki pa precej pokriva tudi košarko in je včasih skupaj z zloglasnim Stephenom A. Smithom vodil oddajo First Take, Max Kellerman, sicer velja za kar velikega navdušenca nad Luko Dončićem. 

V preteklosti ga je tako že hvalil, da je eden najboljših igralcev za odločilne trenutke tekem, prav tako pa se je oglasil pred lansko sezono ko je napovedal, da bo Luka po njegovem postal MVP.

Luka Dončić Negativni rekordi Šport Kaj se je zgodilo? Luka pristal na seznamu, na katerem gotovo ni želel biti

Navdušenja ni skrival niti po izjemni seriji proti Phoenix Suns, ko so Dallas Mavericks pod Lukovim vodstvom odpravili najboljšo ekipo rednega dela sezone. Takrat je tudi napovedal, da bo Luka dominiral v konferenčnem finalu. Delno je imel sicer prav, saj gledano z vidika posameznika je Luka resnično najboljši igralec serije, toda njegova ekipa vseeno izgublja.

In to je precej zmotilo Kellermana, ki je kljub Dončićevim trem odličnim predstavam, ko je dvakrat presegel celo mejo 40 točk, močno udaril po Luki ter vseh primerjavah mladega Slovenca z velikani NBA lige.

Kellerman je namreč sporočil, da je serija proti Warriors razkrinkala Dončića, da je sicer dober igralec, a slab soigralec, saj za razliko od Magica Johnsona in Larryja Birda njegovi soigralci naj ne bi bili boljši, kadar igrajo z njim, medtem ko sta omenjena zvezdnika slovela po tem, da so zaradi njiju tudi soigralci igrali bolje. Kellerman je tako izpostavil, da je Luka bolj podoben Jamesu Hardnu, kot pa omenjenima velikanoma.

ESPN-ov športni "strokovnjak" je tako znova dokazal, da je bilo modro, da so ga nagnali iz oddaje First Take ter premestili na boks, saj je znova ustrelil precej mimo, kar mu je tudi povedal nekdanji Dončićev soigralec JJ Redick, ki je že tekom kariere slovel po svojem strokovnem znanju ter podcastih, v katerih je analiziral ekipe, igralce...

Redick, ki se po končani karieri pogosto pojavlja na ESPN-u in velja za enega najbolj priljubljenih strokovnjakov, saj se za razliko od Kellermana resnično spozna na košarko, je tako svojemu sodelavcu popolnoma zaprl usta.

"Dobro, razumem nekako to moderno primerjavo Luke s Hardnom, ker toliko časa drži žogo v svojih rokah, zaradi stepbackov in zato, ker kreira praktično vsako akcijo v napadu... Toda samo malo! Da Luka ne naredi svojih soigralcev boljših? Max, Magic in Bird sta igrala s člani Hiše slavnih!"

"Luka igra v rotaciji z igralci, ki so bili izbrani v drugem krogu nabora, igralci, kot je Dorian Finney-Smith, ki sploh niso bili izbrani! V zadnjih dveh sezonah lige NBA je najboljši v tem, koliko kvalitetnih metov pripravi svojim soigralcem. Toda če mečejo komaj 33-odstotno povsem odprte mete za tri! Ni njegova krivda, da ne zadevajo," je Redick povsem razkrinkall Kellermanovo nakladanje.

Resničnost Redickovih besed najlepše podkrepi tudi naslednji podatek. Luka v seriji proti Golden State Warriors povprečno beleži le 5 asistenc na tekmo, kar je zanj precej slabo.

Toda krivda ni njegova. Luka namreč na tekmo zbere kar 14,3 potencialnih asistenc (podaj, ko odprt soigralec vrže na koš). To je druga najvišja številka vseh igralcev, ki igrajo v letošnjem konferenčnem finalu. In resnično ni Lukova krivda, da so ga njegovi soigralci pustili povsem na cedilu ter v točke pretvorili le 0,34 povsem odprtih metov, ki jim jih je pripravil Luka.

Če želi Dallas resnično pripraviti čudež ter kljub zaostanku z 0:3 izločiti bojevnike, bo Luka potreboval dosti večjo pomoč svojih soigralcev, ki so bili z izjemo Jalena Brunsona in Spencerja Dinwiddieja to serijo naravnost zanič.

Luka Dončić Poteza dirke Šport Luka ga je posnemal, Curry pa pokritiziral Luka Dončić Tik pred izpadom Šport Luka in Kidd zaprla usta kritikom: "Človek, pa saj imam komaj 23 let!" Dallas Mavericks : Golden State Warriors Ve, kaj je narobe Šport Luka našel pravi razlog za še tretji zaporedni poraz
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice