Šport > Košarka
4498 ogledov

Luka ga je posnemal, Curry pa pokritiziral

Luka Dončić Profimedia
Dončić bo ta element moral še popraviti. Priložnost za to bo že ponoči.

Finalna serija zahodne konference poteka v precej bolj omirjenem ozračju kot na primer dvoboji v prejšnjem krogu končnice, ko se je Dallas meril S Phoenixom, košarkarji slednjega pa so na parketu in zunaj njega večkrat poslušali sprovocirati prvega zvezdnika Mavsov Luko Dončića. Pri tem so prednjačili Devin Booker, Chris Paul in Jae Crowder.

V finalu je za nekaj manjših zbadanj sicer poskrbel Steph Curry, ki je znan po svojih plesih in gibanju z rameni po uspešnih potezah. Njegov značilni 'shimmy', tako so poimenovali zvezdnikovo tresenje ramen, je sicer na tretji tekmi ponovil tudi Dončić. Ta je ob koncu prve četrtina tik pred zadnjim zvokom sirene v tem obodobju zadel met z velike razdalje in svojo ekipo približal na tri točje zaostanka.

Sledil je 'shimmy', ki je verjetno na prvih dveh tekmah Slovencu večkrat šel na živce.

Po tretji tekmi sicer enostranske serije, Golden State Warriors vodijo s prednostjo 3:0 v zmagah, takšna razlika pa v zgodovini NBA lige ni bila še nikoli zapravljena, so o Dončićevem 'shimmiju' povprašali tudi Curryja. "Bil je fenomenalen, za oceno A+. Lahko bi ga sicer izvajal nekolko dlje. To je moja edina kritika. Moraš ga nekoliko zadržati," je bil po tretji zmagi svojega moštva seveda dobro razpoložen Curyy.

Četrta tekma bo odigrana ponoči, začela se bo ob tretji uri zjutraj po slovenskem času. V primeru poraza Dallasa se bo NBA sezona za Luko Dončića končala na predzadnji stopnički.

Komentarjev 1
  • Toni 12:13 24.maj 2022.

    Faca dečko! Mlad, lep, pameten, deloven, simpatičen, uspešen - carsko!

Sorodne novice