Šport > Košarka
17116 ogledov

Kokoškov spregovoril o odnosu med Dončićem in Kiddom

Jason Kidd Epa
Kokoškov in Kidd uvedla stanje, ki ustreza tudi Luki Dončiću.

Luko Dončića je v njegovih prvih treh sezonah v ligi NBA vodil sedanji trener Indiane Rick Carlisle, ki je po koncu prejšnje sezone moral zapustiti klop Dallasa. Kasneje so se pojavile informacije, da odnos med slovenskim zvezdnikom in trenerjem ni bil ravno najboljši.

Povsem drugačno vzdušje naj bi bilo zdaj med Dončićem in Jasonom Kiddom. "Luka spoštuje njegovo kariero in reči, ki so Kiddu uspele v tej ligi," je za Dallas Morning News tako izjavil Igor Kokoškov, ki od začetka sezone opravlja vlogo pomočnika trenerja pri Mavericks.

"Veliko stvari, ki jih je Jason počel 20, 25 let nazaj, si želi Luka zdaj ponoviti. Vse to dojema in sprejema. Pripravljen je poslušati, pripravljen se je še izboljšati, pripravljen je, da ga trenirajo," je še dodal srbski strokovnjak, ki je Dončića kot selektor vodil tudi med evropskim prvenstvom 2017, Slovenija pa je postala evropski prvak. Že od takrat Luka zelo spoštuje tudi Srba.

Kokoškov in Kidd naj bi pri Dallasu uvedla razmišljanje, da mora tudi trener posllušati igralce in ceniti njihovo mnenje. Vsak pogovor je tako dvosmeren in ne trenerjevo 'predavanje'. Takšen način zahteva zaupanje obeh strani, vse skupaj pa po mnenju mnogih zelo ustreza tudi slovenskemu zvezdniku.

Jason Kidd Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Kidd je v zameno za dober odnos s prvo violino svoje ekipe sicer precej spremenil način treniranja. Kot so preteklosti poročali številni mediji, je bilo njegovo prejšnje vodenje moštev Brooklyn Nets in Milwaukee Bucks precej bolj strogo in 'vojaško', košarkarji so nekdanjega zvezdnika po mnenju medijev dojemali kot nekakšnega podoficirja (v originalu drill sergeanta; op.p.) zadolženega za usposabljanje enote.

Prav zaradi tega so nekateri poznavalci pričakovali, da bodo odnosi med Kiddom in Dončićem še zelo problematični, a se to na srečo Dallasa ni zgodilo. Prav nasprotno.

Omenjeni dvojec se bo skušal ponoči po slovenskem času, dvoboj se bo začela ob tretji uri zjutraj, izogniti koncu sezone. Z zmago na peti tekmi bi Dallas namreč ostal v igri za preboj v veliki finale lige NBA, s porazom pa bi Golden State Warriors že postali prvaki zahodne konference.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice