Šport > Košarka
4861 ogledov

Izbrali najboljše peterke lige NBA

Šport: Dončićeve nore številke, ob katerih se tekmecem šibijo kolena Profimedia
Slovenski košarkarski as je znova požel veliko priznanje.

Pred četrto tekmo finala zahodne konference so v ligi NBA objavili člane najboljših peterk, v prvi pa se je po pričakovanjih znašel tudi slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić. Tega je v njegovi četrti sezoni takšna čast doletela še tretjič, izjema je bila le prva, ko pa je izjemno prepričljivo osvojil naziv najboljšega novinca.

Tokrat so se poleg Dončića v prvo peterko lige uvrstili še Devin Booker, Jayson Tatum, Giannis Antetokounmpo in sicer najkoristnejši igralec lige Nikola Jokić. Luka se je tako pridružil Kevinu Durantu, Timu Duncanu in Maxu Zaslofskemu, ki so pred svojim 24. rojstnim dnevom trikrat postali člani izbrane peterice. Od 100 izbranih novinarjev jih je kar 88 Slovenca postavilo v prvo peterko, 12 v drugo.

To na mestih branilcev tokrat sestavljata Steph Curry in Ja Morant, ki jima družbo delajo DeMar DeRozan, Durant ter center Joel Embiid.

V tretji peterki je še en član Phoenixa, najboljšega moštva po rednem delu sezone, gre za Chrisa Paula, ki pa ga je v drugem krogu končnice skupaj z Bookerjem po sedmih tekmah zaustavil prav Dončićev Dallas. Drugo branilsko mesto je pripadlo Traeju Youngu, v peterko pa so bili uvrščeni še LeBron James, Pascal Siakam in Karl-Anthony Towns.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice