Šport > Košarka
19882 ogledov

Eden najboljših na svetu presenetil z željo: želi si k Luki v Dallas!

Luka Dončić Kyrie Irving Profimedia
Dallas Mavericks z našim Luko Dončićem naj bi se znašli na seznamu želja problematičnega Kyrieja Irvinga, če se z Brooklynom ne uspe dogovoriti glede nove pogodbe.

Najbolj problematičen zvezdnik lige NBA Kyrie Irving, ki poleg svojih neverjetnih sposobnostih na igrišču velja za enega najmanj zaželjenih soigralcev v slačilnici, saj je še povsod uspel povzročiti razdor v ekipi ter pravo razdejanje v moštvu, preden ga je naposled zapustil, ko ga je to najbolj potrebovalo, je pripravljen svojo prakso ponoviti tudi pri Brooklyn Nets.

Po poročanju dobro obveščenih strokovnjakov naj bi bil Irving vse bližje odhodu iz Brooklyna, svoji ekipi pa je že pripravil seznam moštev, v katere bi si želel biti zamenjan. Med šesterico so se znašli tudi Dallas Mavericks našega Luke Dončića.

Luka Dončić Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

Košarkarski superzvezdnik je sicer pokazal ves svoj razkošen talent v vrstah Cleveland Cavaliers, ko je ob pomoči LeBrona Jamesa leta 2016 tudi osvojil šampionski prstan, a je nato pustil ekipo na cedilu, ko je povsem nepričakovano po naslednji sezoni izsilil menjavo k Boston Celtics.

Tukaj je prišla šele njegova narava do pravega izraza, saj se je uspel skregati skoraj z vsemi v slačilnici, Celtics so igrali najslabšo košarko ravno z Irvingom v postavi, na koncu pa je kljub temu, da je nedolgo nazaj na igrišču obljubljal, da bo ostal pri Bostonu, požrl svojo besedo ter se kot prost igralec, ko Boston v zameno ni dobil ničesar, napotil v Brooklyn.

Luka Dončić Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi v svoji zadnji ekipi pa se nikakor ni izkazal, saj je sicer blestel na igrišču, a zaradi poškodb ter odločitve, da se ne namerava cepiti, večino časa sploh ni igral. V minuli sezoni je recimo nastopil na vsega 29 tekmah. Brooklyn tako od svojega zvezdnika ni dobil praktično ničesar in kot kaže bo pri tem tudi ostalo, saj naj bi bili vse bližje temu, da Irving znova zapusti ekipo.

Kyrie ima namreč možnost, da z Brooklynom podaljša pogodbo vredno 36,5 milijonov dolarjev še za eno leto, ali pa se preizkusi na trgu prostih igralcev. Toda nobena ekipa, ki bi Irvinga zanimala, si ga ne more privoščiti, saj bi bile igralčeve zahteve previsoke.

Kyrie naj bi tako Brooklynu že podal spisek šestih moštev, za katere bi si želel, da bi ga Nets tja poslali, potem ko mu sami podaljšajo pogodbo (tako imenovana sign-and-trade, ko ti trenutna ekipa ponudi podaljšanje pogodbe, katere ti druga ekipa ne bi mogla, nato pa te v menjavi pošljejo prav tja). Na seznamu so se tako znašli Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers, Philadelphia 76ers, New York Knicks, Miami Heat in Dallas.

Sicer je lepo videti, da si takšna zvezda, kot je Irving, želi igrati za Dallas ter koliko ceni našega Luko Dončića, a na srečo se zdi, da Mavericks vendarle ne bodo podlegli njegovemu zvezdniškemu šarmu, temveč se še predobro zavedajo, kakšen razkol bi lahko v slačilnici povzročil prihod takšnega igralca, kateremu košarka zagotovo ne predstavlja glavno strast in se že celotno kariero ukvarja s težavami izven igrišč.

To je potrdil tudi dobro obveščeni Adrian Wojnarowski, ki je sicer tudi prvi sprožil novice, da si Irving želi selitve v Dallas. Strokovnjak za prestope je namreč prepričan, da je Irvingov seznam sicer zanimiv, a da lahko že na samem začetku prečrtamo tri ekipe, ki nimajo nobene želje po problematičnem zvezdniku z astronomsko pogodbo. To naj bi bili poleg 76ers in Clippers tudi Mavericks.

Kot najresnejše kandidate tako Wojnarowski vidi Los Angeles Lakers, pa še slednji bodo imeli težave, kako ga pripeljati v svoje vrste. Edini, ki bi ga lahko poslali v Brooklyn v zameno za Irvinga, je Anthony Davis, kar pa se zagotovo ne bo zgodilo. Edina Irvingova opcija bi tako lahko bila, da zavrne zadnje leto pogodbe z Brooklynom in kot prost igralec podpiše enoletno 6-milijonsko pogodbo z Lakers (30 milijonov manj, kot bi dobil pri Brooklynu) ter čaka, da po enem letu Russellu Westbrooku poteče njegova visoka pogodba ter nato sam podpiše maksimalno pogodbo z Lakers.

Kako lažje bi vse skupaj bilo, če si ne bi v zadnjih letih ustvaril podobe enega najmanj zaželejenih igralcev znotraj slačilnice...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice