Šport > Košarka
12992 ogledov

Dirk je najprej močno dvomil v Luko! To je bil moment, ko ga je Dončić prepričal

Luka Dončić Dirk Nowitzki Profimedia
Izjemni Nemec se je ozrl nazaj na trenutek, ko si je Luka pridobil njegovo spoštovanje.

Luka Dončić je imel v svoji prvi NBA sezoni izjemen privilegij in čast, da je še lahko igral ob boku največjega Mavericka vseh časov, legendarnega Dirka Nowitzkega.

Izjemni Nemec je mladega Slovenca vzel pod svoje okrilje ter mu nudil vlogo mentorja in prijatelja, tako da je bilo obdobje prilagoditve na nov način življenja in igranja košarke za Luko toliko lažje. Med tem časom sta spletla tudi izjemno prijateljstvo, ki temelji predvsem na medsebojnem spoštovanju.

Toda Dirk je v nedavnem pogovoru za "The Bill Simmons Podcast" priznal, da pred prihodom Luke čez lužo sam ni bil prepričan v uspeh mladega Slovenca ter da si je slednji moral spoštovanje najprej pridobiti.

"Če povem po pravici, sem sprva zgolj videl nekaj njegovih posnetkov, saj ne spremljam pretirano Evrolige. Ko smo se pripravljali na nabor, sem bil seznanjen zgolj z nekaterimi njegovimi posnetki. In mislil sem si, da je precej velik za branilca. Ne vem, če bo lahko držal korak z dosti bolj atletskimi igralci. Ne izgleda ravno hiter, sicer se je prebijal mimo nasprotnikov v Evroligi, toda obrambni igralci tukaj so nekaj povsem drugega," ni bil ravno prepričan v uspeh svojega novega soigralca v najmočenjši ligi na svetu.

"Nisem vedel, kaj naj si mislim. Verjel sem, da je lahko kar precej dober in sposoben branilec, toda nisem vedel, da je toliko hitrejši, kot izgleda. Prav tako nisem vedel, da je tako dober podajalec in strelec. Tako da me je presenetil na številnih nivojih," je kmalu spoznal svojo zmoto legendarni Nemec, ki je Dallas leta 2011 popeljal do edinega šampionskega prstana v klubski zgodovini.

Luka Dončić Dirk Nowitzki | Avtor: Epa Epa

"In ko je prišel sem, še preden se začne trening kamp, najprej spoznaš ljudi, z njimi malo igraš pet na pet, treniraš, živiš s soigralci. No, igrali smo pet na pet in spomnim se, da je bilo prvi dan, bil je povsem umirjen, 'cool', delil je te atraktivne podaje, pa sem si rekel, da ga moram malce preizkusiti, da vidim, iz kakšnega testa je," je začel Dirk s pripovedjo anekdote o tem, kako si je Luka nemudoma prislužil njegovo spoštovanje.

"Storil sem precej grob prekršek in postavil se je na linijo prostih metov. Mislim si, zdaj pa imam nekaj zate. Zato začnem opletati z jezikom, izvajati 'trashtalk' v stilu, da ni šans, da zadane ta dva prosta meta. In on se mi je zgolj nasmehnil. Ničesar ni rekel, le potopil je oba prosta meta," ni mogel verjeti Nowitzki.

Luka Dončić Dirk Nowitzki | Avtor: Epa Epa

"Mislim, da si je takrat, na čisto samem začetku, pridobil moje spoštovanje. S svojo zbranostjo, zrelostjo za 19-letnika. Kako vidi igrišče, kako prebere pick and roll situacije. Je tako daleč pred svojim časom. Bilo je kar strašno. Bili smo šokirani v trenutku, ko smo videli tega dečka na našen igrišču v Dallasu," je zaključil Nowitzki.

Luka in Dirk sta skupaj odigrala vsega eno sezono, a je šlo za nekakšno menjavo generacije in ekipa v njuni skupni sezoni ni blestela. Je pa tako legendarni kralj Dallasa Dirk Nowitzki v miru predal ključe mesta in vajeti ekipe svojemu nasledniku, za katerega mnogi verjamejo, da lahko Mavericke znova popelje na sam vrh.

Luka Dončić Epski odgovor Šport To je Luka odgovoril hrvaškemu zvezdniku, ki ga je javno kritiziral Goran Dragić Tiskovna konferenca Šport Dragić dokončno razkril, ali bo Sloveniji na voljo tudi za Eurobasket Luka Dončić, Goran Dragić Po zmagi Šport Dončić jasno povedal, kaj si želi od Dragića Mark Cuban Dončićev šef Šport Noro! Po tekmi Slovenije se je oglasil celo Cuban! To je sporočil Luka Dončić Video Šport O tej potezi Luke Dončića govori ves košarkarski svet
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.