Šport > Košarka
9048 ogledov

V Dallasu bodo naredili vse, da se to ne bi zgodilo

Luka Dončić in Jalen Brunson Profimedia
V Dallasu so pripravljeni na široko razvezati mošnjiček, da bi v moštvu zadržali glavnega pomagača Luke Dončića.

Jalen Brunson, košarkar Dallas Mavericks, kjer je v pretekli sezoni odigral eno vidnejših vlog pri preboju v finale zahodne konference, večkrat pa se je izkazal tudi ob odsotnosti Luke Dončića, bo po neuradnih podatkih postal eden najbolje plačanih košarkarjev v ligi NBA.

Vodilni možje teksaške franšize so pripravljeni za Brunsona globoko seči v žep, zato se 25-letnemu organizatorju igre, ki je v lanski sezoni zaslužil borih 1,8 milijona dolarjev, obeta astronomska povišica.

NBA Šport Golden State z izjemno tretjo četrtino odpihnil Boston

Po poročanju ameriških medijev naj bi Dallasu Brunsonu pripravil štiriletno pogodbo v višini 85 milijonov ameriških zelencev. V povprečju bi 185 centimetrov visoki Dončićev namestnik po novem zaslužil približno 21,2 milijona na sezono, s čimer bi postal drugi najbolje plačani košarkar Mavsov.

Na vrh seznama zaslužkarjev se bo zavihtel slovenski čudežni deček s 36,6 milijona letne plače. Dončiću je namreč s koncem letošnje sezone potekla pogodba, ki jo je z Dallasom podpisal kot novinec, v veljavo pa bo stopil 207 milijonov težak dogovor, ki ga je vpričo slovenskih novinarjev sklenil lanskega avgusta.

Triindvajsetletnik je s tem postal najbolje plačani slovenski športnik vseh časov.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Teksašani bodo napeli vse sile, da bi Dončićevega namestnika zadržali v ekipi, kar je potrdil tudi generalni menedžer Nico Harrison. "To je naša glavna prioriteta. Najti moramo način. Niso vse niti v naših rokah, a nedvomno je on naša prioriteta. Želimo si podaljšati. Tudi Jalen ve, da ga želimo obdržati. Je velik del naše prihodnosti," je dejal.

Luka Dončić Kolaps na celi črti Šport Zvezdnik Sonc o bitki z Dončićem in Co.: "Postalo je res strašljivo"

Brunson si po navedbah dobro obveščenih novinarjev želi ostati v Dallasu, omenja pa se tudi možnost selitve k New York Knicks, kjer bo položaj pomočnika trenerja zasedel njegov oče Rick Brunson. Toda v Dallasu bodo storili vse, da se to ne bi zgodilo.

Luka Dončić Jalen Brunson | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • poku 12:40 07.junij 2022.

    Pozdravljeni, sem finančna oseba, ki nudi pomoč pri izposoji denarja med posamezniki kratkoročno in dolgoročno v razponu od 5.000 do 1.500.000 evrov v 72 urah po 3% letno obrestno mero. Kontaktiraj nas: pecniksuzana0@gmail.com