Šport > Košarka
4960 ogledov

Green razkril, zakaj se ne druži več s Curryjem

Profimedia
Košarkarji moštva Golden State Warrios se v prostem času ne družijo več tako pogosto kot nekoč.

Nekdanji najboljši obrambni košarkar Draymond Green je pred drugo finalno tekmo z Boston Celtics pojasnil, zakaj se v prostem času ne druži s svojimi soigralci iz moštva Golden State Warriors.

Razlog za to niso nesoglasja ali morebitne razprtije, temveč različni življenjski slogi, ki jim ne dopuščajo, da bi ob prostih dnevih posedali pozno v noč in se zabavali ob igranju videoiger, kot so to počeli v preteklosti.

Po besedah Greena se je v sedmih letih, odkar so skupaj s Stephom Curryjem, Klayjem Thompsonom in preostalo druščino osvojili prvega od skupno treh šampionskih prstanov, marsikaj spremenilo.

Green, Thompson in Curry. | Avtor: Epa Epa

"Vsi mi smo se spremenili," je za ESPN povedal Green. "Glavni razlog je v tem, da so naša življenja na povsem različnih točkah. Ko se ozrem nazaj, smo se takrat veliko več družili. Ves čas smo tičali skupaj. Danes se skorajda ne družimo več. Zakaj? Vsi imamo družine, kar nam pobere ves prosti čas. Toda vez med nami ni nič šibkejša kot takrat, ko smo skupaj preživeli veliko časa. Za to so zaslužni močni temelji, ki smo jih zgradili," je pojasnil krilni center Golden State.

Bojevniki se v finalu potegujejo za sedmi naslov NBA prvaka (6-5), s čimer bi na lestvici najuspešnejših ekip prehiteli Chicago Bulls (6-0). Zgodovinsko priložnost imajo tudi Bostončani, ki napadajo rekordni 18. naslov (17-4). Če bodo uspeli, bodo na večni lestvici prehiteli 17-kratne prvake Los Angeles lakers (17-15).

Boston Celtics v finalni seriji na štiri dobljene tekme proti Golden State Warriors vodijo z 1:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.