Šport > Košarka
13401 ogledov

Je to poteza, ki bo razbila branilski dvojec Dallasa?

Jalen Brunson Profimedia
Pri New York Knicks so nadgradili svoj strokovni štab.

New York Knicks, ki že nekaj časa veljajo kot resni kandidati, da v svoje vrste zvabijo Jalena Brunsona, so naredili velik korak k izpolnitvi tega cilja. V strokovni štab Kratkohlačnikov je bil namreč dodan Jalenov oče Rick Brunson, nekdanji NBA-jevec ter med  drugim tudi bivši član zasedbe iz New Yorka. Ta bo odslej pomočnik glavnega trenerja Toma Thibodeauja.

Rickovemu sinu se je medtem iztekla pogodba z Dallas Mavericks, s predstavami v tej sezoni pa si je Jalen Brunson, ki je v ligo NBA pred štirimi leti prišel skozi isti nabor kot Luka Dončić, precej dvignil ceno. Pri zasedbi iz Teksasa so že potrdili, da bo ena od prioritet v zapolnitvi igralskega mozaika za naslednjo sezono prav podaljšanje pogodbe z odličnim branilcem. 

Šport: To sta prva koraka, ki ju bodo zdaj storili pri Dallasu Zavihali rokave Šport To sta prva koraka, ki ju bodo zdaj storili pri Dallasu

Jalen Brunson je bil v rednem delu sezone drugi najboljši strelec Dallasa, v povprečju je dosegal 16.3 točke na tekmo, k temu pa je dodal še 3.9 skoka in 4.8 podaje na dvoboj. Svoj statistični učinek je še nekoliko dvignil v končnici, kjer je ob odsotnosti Dončića blestel na prvih obračunih serije proti Utah Jazz. Play-off je sklenil s povprečjem 21.6 točke, 4.6 skoka in 3.7 assistence.

Jalen Brunson | Avtor: Profimedia Profimedia

Odhod Brunsona, ki je v minuli sezoni postal drugi igralec moštva, bi bil tako precejšen udarec za Dallas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice