Šport > Košarka
21297 ogledov

Dallas resno zainteresiran za velikega zvezdnika! Kakšen par bi bila z Luko ...

Luka Dončić Zach LaVine Profimedia
Dallas naj bi imel načrt, po katerem naj bi Luki pripeljali pravo zvezdniško pomoč.

Po presenetljivo uspešni sezoni ter uvrstitvi celo v konferenčni finale je pred NBA ekipo Dallas Mavericks zanimivo obdobje, v katerem bo vodstvo poizkusilo sestaviti ekipo, s katero bi bili konkurenčni najboljšim ekipam tudi v prihodnjih sezonah.

Luka Dončić Kritike Šport "Luka Dončić ni superzvezdnik, on je precenjen igralec"

Vsekakor je glavna naloga vodstva ekipe in športnega direktorja Nica Harrisona, da okoli svojega prvega zvezdnika Luke Dončića zgradi ekipo, ki bo sposobna poseči po naslovu. Že letos so bili blizu, a vseeno se je zdelo, da je trenutna ekipa celo presegla vsa pričakovanja in je konferenčni finale več kot maksimum trenutnega kadra.

A glede na to, da stopi v veljavo nova Lukova pogodba, povišico je že dobil Dorian Finney-Smith, prav tako pa se pričakuje, da bo novo zelo mastno pogodbo podpisal Jalen Brunson, pri Dallasu preprosto nimajo več sredstev za podpis kakšnih odmevnih prostih igralcev. Če si želijo Luko združiti s katerim izmed najboljših igralcev na svetu, bo potrebna menjava. In vse pogosteje se omenja menjava za Zacha LaVina.

Sloviti ameriški "insider" Marc Stein je namreč že potrdil, da Mavericks na tržišču prostih igralcev preprosto ne bodo imeli veliko možnosti za podpis najboljših igralcev, saj ob preostalih visokih pogodbah v ekipi preprosto ne bodo imeli na voljo dovolj denarja (zaradi cap spacea), da bi lahko resno konkurirali za podpis največjih imen. Tako za Dallas ostaja edina realna možnost kakšna menjava.

In po poročanju ameriških medijev naj bi klub že imel načrt. Po besedah Marca Steina naj bi vodstvo kluba že načrtovalo, da se s Chicago Bulls dogovorijo, da slednji svojemu zvezdniku Zachu LaVinu podaljšajo pogodbo, nato pa ga v menjavi pošljejo v Dallas (tako imenovana sign-and-trade). LaVinu namreč poteče pogodba po koncu sezone, Dallas pa si ga naposredno zagotovo ne more privoščiti, zato upajo, da bi se lahko dogovorili, da mu Chicago najprej sam podaljša pogodbo, nato pa ga pošlje v Dallas v zameno za nekatere igralce Maverickov.

Če bi Dallasu omenjena menjava resnično uspela, bi Dallasova branilska zasedba zagotovo pomenila strah in trepet celotne lige. LaVine bi zagotovo pomenil odlično okrepitev, saj bi zelo ustrezal Dallasovem načinu igre. Ko bi imel Luka žogo v svojih rokah, bi Zach lahko imel zelo pomembno vlogo ostrostrelca, saj bi ga Luka po svojih prodorih lahko hranil z asistencami za povsem odprte mete, ko pa bi Luka sedel na klop, bi lahko s svojimi prodori sam poizkusil razbijati obrambo nasprotnih ekip.

LaVine, ki velja za zelo spektakularnega igralca, saj je kar dvakrat dobil tekmovanje v zabijanju, je v zadnjih letih postal eden najbolj vročih igralcev lige, kar tudi potrjuje dejstvo, da je bil letos že drugo leto zapored izbran na tekmo vseh zvezd. Sezono je sicer zaključil s povprečjem 24,4 točk, 4,6 skokov in 4,5 asistenc na tekmo, medtem ko je v svoji najboljši sezoni (2020/21) povprečno na tekmo dosegal celo 27,4 točk, 5 skokov in 4,9 asistenc.

Luka Dončić Zach LaVine | Avtor: Profimedia Profimedia

Poročila, da se Dallas zanima za LaVina še ne pomenijo ničesar konkretnega, toda že dejstvo, da se po vsega enem dnevu po izpadu iz konferenčnega finala in zaključku sezone govori o Dallasovem interesu za enega najboljših igralcev na svetu, napoveduje, da je pred Mavericki zelo zanimivo obdobje med dvema sezonama.

Seveda se prav tako ponudi vprašanje, kaj Dallas sploh lahko ponudi v zameno ta tako dobrega košarkarja, kot je LaVine, da bi bili pri Chicagu sploh pripravljeni sprejeti njihovo ponudbo. Nekako se zdi, da v ekipi, z izjemo Dončića, preprosto ni dovolj vrednih košarkarjev, ki bi zanimali Chicago. Toda že samo ideja, da se Dallas trudi, da bi pripeljal igralca, kot je LaVine, je definitvno korak v pravo smer, saj navijači ekipe že nekaj časa nestrpno čakajo, da se Dončiću končno pripelja prava pomoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice