Šport > Košarka
14395 ogledov

Navedbe o Dončiću dvignile pritisk Youngu

Trae Young Luka Dončić Profimedia
Ameriški košarkarski zvezdnik se tudi štiri leta po vstopu v ligo NBA ne more izogniti primerjavam z Lukom Dončićem.

Traeja Younga, ki ga je leta 2018 na naboru izbral Dallas, a ga nato v odmevnem poslu z Atlanto zamenjal za Luko Dončića, je zmotila napaka novinarjev športnega programa Fox Sports, ki so zmotno poročali, da je slovenski as v konferenčnem finalu dobil več tekem kot on.

Luka Dončić Odzivi Šport Dallas izpadel, a Luka po tekmi navdušil Slovenijo!

Dallas Mavericks so v letošnjem finalu zahodne konference izgubili z 1:4 proti Golden State Warriors in se tako izognili t.i. "metli".

Košarkarski analitiki so izpad Mavsov izkoristili za novo primerjavo večnih rivalov Dončića in Younga, pri čemer je Kevin Wildes izpostavil, da je Youngova ekipa v lanskem finalu Vzhoda klonila v štirih tekmah proti kasnejšim prvakom Milwakuee Bucks.

Trae Young | Avtor: Profimedia Profimedia

Navedbe seveda niso točne, saj je Atlanta v tisti seriji vknjižila dve zmagi in izpadla z izidom 2:4. Younga je napačno poročanje tako zmotilo, da je novinarje Foxa oštel z objavo na twitterju.

"Prva ekipa, ki je bila 'pometena' v šestih tekmah," se je iz napake norčeval košarkar Atlante. "Otroci, ne mislite, da vsi na televizji vedo, o čem govorijo," je senco dvoma na poznavalce še vrgel 23-letnik.

Young je v pretekli sezoni beležil 28,4 točke, 9,7 podaje in 3,7 skoka na tekmo, njegova Atlanta pa je v prvem krogu končnice izpadla proti Miami Heat, ki si bodo v sedmi tekmi z Boston Celtics poskušali priigrati finale z Golden State Warriors.

Jimmy Butler NBA Šport Miami s herojsko predstavo Butlerja izsilil sedmo tekmo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.