Šport > Košarka
48334 ogledov

"Luka Dončić ni superzvezdnik, on je precenjen igralec"

Luka Dončić Profimedia
Izpad Dallas Mavericks v finalu zahodne konference je dal nov zagon kritikom Luke Dončića.

Golden State Warriros so v noči na petek v peti tekmi konferenčnega finala še četrti premagali Dallas Mavericks in jih izločili iz tekmovanja. Luka Dončić je na zadnji tekmi sezoni resda vpisal 28 točk, vendar se strelsko ni proslavil.

Ob zgolj 36-odstotnem metu iz igre (10/28, 3/13 met za tri točke) in štirih izgubljenih žog je razočaranje nad dosežki slovenskega asa znova razglašal kdo drugi kot Skip Bayless.

skip bayless | Avtor:
"Oprosti mi za tole, ampak ni," je svoje menje v razparavi, ali je Luka Dončić superzvezdnik lige NBA, delal kontroverzni analizik. "Med gledanjem sinočnje tekme sem dejal, da je precennen. Žal mi je za to, ker si želim, da bi bil on bodoči obraz lige. Ima neko karizmo. Tudi svet si tega želi, vendar nisem prepričan, če je Luka tega sposoben."

"Njegovi soigralci so metali 14/29 izza črte za tri točke. Toliko metov so zadeli brez njega. Soigralci so zadeli skoraj 50-odstotkov vseh poskusov z razdalje. To je več kot dovolj."

"Če bi to vedel pred tekmo, bi Dallasu pripisal precej večje možnosti za zmago. Luka je v prvem polčasu metal 2/12 iz igre in 0/4 za tri. Tekma je bila več kot očitno izgubljena v prvem polčasu," je prepričan Bayless.

 

"Ko so ga najbolj potrebovali, 'malega Birda' ni bilo od nikoder. Če bi želeli premagati Golden State, bi moral zadeti vsaj dva od prvih treh metov. Moral bi narekovati tempo, ki ga ni bil sposoben narekovati," je kritiziral ameriški poznavalec NBA košarke.

Komentarjev 4
  • bljitva 14:53 28.maj 2022.

    nimam pojma zakaj se sploh tolk piše o tem Doncicu...pač človek zna dobro igrat košarko in to je to, ne vem kaj imamo mi pr tem?