Šport > Košarka
12470 ogledov

Dallas bo vse podredil Luki Dončiću: "Nori bi bili, če bi ravnali drugače"

Luka Dončić Tony Brothers Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić je s svojimi košarkarskimi veščinami očaral tudi generalnega direktorja kluba Nica Harrisona.

S porazom na peti tekmi serije z Golden State Warriors se je končala prva sezona moštva Dallasa pod vodstvom generalnega menedžerja in direktorja košarkarskih operacij Nica Harrisona, ki je na tem mestu junija lani zamenjal dolgoletnega šefa Donnieja Nelsona.

Časa za počitek ne bo veliko, saj Luko Dončića že sredi prihajajočega meseca čakajo reprezentančne obveznosti, medtem pa v teksaških pisarnah že razmišljajo o novih koščkih mozaika, ki bi Mavse v prihajajoči sezoni popeljali še dlje od konferenčnega finala.

Dallas gre 'all-in'

Po napovedih generalnega menedžerja se bodo pri sestavi moštva bolj kot na zvezdniške okrepitve osredotočili na prilegajoče se dele sestavljanke, pri čemer bo njihovo glavno izhodišče kdo drug kot slovenski as.

"Nori bi bili, če bi gradili moštvo brez našega najboljšega igralca. To res ne bi imelo nobenega smisla. Z vidika vodenja ekipe si želimo, da imata najboljši košarkar in trener besedo pri odločitvah. To je pomembno," meni Harrison.

Nico Harrison | Avtor: Print Screen Print Screen

"Dončić bo seznanjen z vsem, kar bomo počeli. Želimo si njegov prispevek. V prvi vrsti se bomo veliko pogovarjali in ga vključili v proces odločanja. Povedal nam bo svoje mnenje o določenih rečeh in mi mu bomo povedali svoje. Zagotovo bo udeležen v ta proces."

Šport: To sta prva koraka, ki ju bodo zdaj storili pri Dallasu Zavihali rokave Šport To sta prva koraka, ki ju bodo zdaj storili pri Dallasu

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
"Ne gre zgolj za iskanje All-Star igralcev. O imenih ne bi razpravljal, toda veliko ekip ima v kadru kar nekaj zvezdniikov, ki so doma spremljali naše tekme končnice. Moštvo je treba posodobiti, vendar ne nujno z All-Star igralci. Poiskati moramo ljudi, ki so v prvi vrsti kompatibilni z Lukom. To je pomembnejše od kupovanja All-Star igralcev," je poudaril generalni menedžer.

"Luka je poseben. Resnično poseben"

Dotaknil se je tudi sodelovanja z Dončićem in razkril, kaj ga je na Slovencu najbolj presenetilo. "Vedel sem, da je zelo dober, celo izjemen košarkar, toda on je na nekem drugem nivoju. Luka je poseben. Resnično poseben. To mi je postalo jasno že v prvem tednu treninga kampa. Način, kako je sposoben manipulirati z igro, kako vidi igro, kako predvideva tri ali štiri korake vnaprej. Samo peščica košarkarjev v ligi ima takšne sposobnosti. Vedel sem, da je izvrsten košarkar, vendar nisem vedel, da je tako neverjeten," je pojasnil Harrison.

Sedma tekma Šport Znano je, kdo bo nasprotnik Dončićevih krvnikov Odločilni trenutek Šport Butler z nerazumljivo potezo izzval ostre kritike
Komentarjev 1
  • Ender3 22:07 30.maj 2022.

    Luka special one !