Šport > Košarka
31750 ogledov

Z vso silo udaril po Dončiću: "Luka je tisti, ki drži Dallas nazaj!"

Luka Dončić Stephen A. Smith Reševalni pas/Twitter
Nova pompozna izjava enega najbolj napihnjenih ESPN-ovih novinarjev.

Čeprav brez prave pomoči nekaterih soigralcev in izkušenj je izjemnemu Luki Dončiću kljub vsem napovedim uspelo pripeljati svojo ekipo Dallas Mavericks vse do finala zahodne konference, kjer je moral na koncu priznati premoč zvezdniški ekip Golden State Warriors.

Čeprav je imel na večini tekmo podporo Jalena Brunsona ter specialista za obrambo Doriana Finney-Smitha ter na določenih tekmah tudi Spencerja Dinwiddieja, Reggieja Bullocka in Maxija Kleberja, je bil vseeno mladi Slovenec, ki se je še tretje leto zapored uvrstil v prvo peterko lige, tisti, ki je bil glavni razlog za neverjetno uspešno sezono Dallasa.

Na 15 tekmah končnice je povprečno dosegal 31,7 točk, 9,8 skokov in 6,8 asistenc (številka bi bila še dosti višja, če ne bi soigralci neprestano grešili povsem odprte mete) ter 1,8 ukradenih žog na tekmo. In vse to pri vsega 23 letih!

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda naj se zdi še tako nesmiselno, se tu in tam najdejo ljudje, ki za vsak neuspeh Dallasa (če lahko izpad proti Warriors sploh okarakteriziramo za neuspeh) krivdo valijo na Dončića. Med slednjimi je kot kaže poleg dežurnega Lukovega kritika Skipa Baylessa tudi Stephen A. Smith.

Kontroverznega ESPN-ovega analitika sicer težko štejemo ravno za Dončićevega kritika, saj njegovo mnenje in odnos do Luke stalno nihata. Smith je namreč znan po svojih pompoznih najavah in trditvah in temu primerno Luko, kadar mu gre dobro, na vse pretege hvali, ko pa se kje zalomi, takoj z vso silo udari po njem. Človek pač obožuje pozornost.

Šport: Dončićeve nore številke, ob katerih se tekmecem šibijo kolena Superzvezdnik Šport Dallas resno zainteresiran za velikega zvezdnika! Kakšen par bi bila z Luko ...

"Naj bo Luka še tako dober, je prav on tisti, ki drži sebe in Dallas Mavericks nazaj. Zaradi njega niso vse tisto, kar bi lahko bili," je za svojo oddajo First Take spregovoril Stephen A. Smith. "Naj bo še tako dober, ne daje vse od sebe na igrišču, kajti nikoli ni dovolj fizično pripravljen."

Seveda je tudi nekaj resnice v Smithovih besedah, saj je Luka tudi že sam priznal, da v sezone ne vstopa dovolj fizično pripravljen, toda trditi, da je to glavni razlog, ki zadržuje Dallas, je naravnost noro. Luka je imel na začetku sezone obilo težav, a ko enkrat pride v ritem, so tudi te stvar preteklosti. Navsezadnje, v seriji proti Phoenix Suns je moral igrati celo sedem tekem v zelo kratkem obdobju in na zadnji sedmi tekmi je izgledal najbolje in najbolj sveže izmed vseh na igrišču. Kljub "slabi fizični pripravljenosti" je uspel obrniti serijo ter zaostanek z 2:3 spremeniti v končno zmago s 4:3.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

In tudi v samem konferenčnem finalu je izgledal povsem pripravljen, saj je svojo statistiko držal na 32 točkah, 9,2 skokoih in 6 asistencah, 1,6 ukradenih žogah ter celo eni blokadi na tekmo, kljub temu da je vse skupaj zelo kvarila zelo slaba prva tekma, ko je nastopil bolan in dosegel vsega 20 točk, 7 skokov in 4 asistence.

Prej bi lahko rekli, da se je utrujenost ter morda celo slaba fizična pripravljenost kazala pri preostalih igralcih Dallasa, ki so proti Golden Statu zagotovo igrali svojo najslabšo serijo. Seveda se vse skupaj da opravičiti tudi z dejstvom, da ima trener Jason Kidd drastično krajšo klop od Golden Stata in je zato moral svoje nosilce igre toliko bolj obremeniti. Vse to je tudi botrovalo številnim popolnoma zgrešenim metom, katerim smo v seriji proti bojevnikom bili priča s strani Dallasa.

Ja, Dončić bo vsekakor moral nekoliko bolj delati na sebi v času med obema sezonama, saj bi se slabe nastope na samem začetku sezone še dalo spregledati, a s svojo slabo pripravljenostjo preprosto poveča tudi možnost poškodb in to je najbolj zaskrbljujoče. Toda prepričani smo, da bo Luka z leti in izkušnjami uspel rešiti tudi te težave. Trditi pa, da je za neuspeh Dallasa kriv Luka, ker ni dovolj fizično pripravljen? No, kaj takega lahko uspe le Stephenu A. Smithu.

Luka Dončić Legenda Dallasa Šport Grožnja Dončiću: "Boli me, da moram to reči, toda Luka ..." dončić jokić Vsaka čast! Šport Poteza Dončića, ki veseli Slovence in razburja Srbe
Komentarjev 1
  • Friderik1950 14:26 02.junij 2022.

    Se strinjam, da bi moral delati več na fizični pripravljenosti in na mišični masi, drugače ga bodo črnci živega požrli. Še dobro, da je kljub provokacujam psihično izredno stabilen. Ja, tako pač.

Sorodne novice