Šport > Košarka
10222 ogledov

Luka navdušen ob obisku Dirka, ta se je ob parketu norčeval iz Dončića

Dirk Nowitzki FIBA
Legendarni Dirk Nowitzki je s sedeža ob parketu prijateljsko zbadal Luko Dončića.

Luka Dončić je bil prvi mož slovenske reprezentance ob tesni zmagi na gostovanju v Stockholmu. K zmagi s 84:81 je prispeval 31 točk, 10 skokov in 6 podaj.

Dvoboj v švedski prestolnici si je sicer ogledal tudi Dirk Nowitzki, ki ni želel izpustiti tekme svojega prijatelja. Legendarni Nemec je sicer poročen s Švedinjo Jessico, sestro dveh nekdanjih nogometnih reprezentantov Švedske Martina in Marcusa Olssona. Prvi od bratov dvojčkov je sicer zbral 55 nastopov za švedsko izbrano vrsto, dosegel je tudi pet zadetkov, drugi je dres s tremi kronami oblekel dvakrat.

Dončić in Nowitzki sta se tokrat srečala že pred tekmo, slovenski reprezentant je opazil Nemca in njegovo družino ter stekel za njimi. Sledilo je prisrčno srečanje. Po objemu z Nowitzkim, ki je Luko na hitro potrepljal po trebuhu in s tem v šali preveril njegove kilograme, je Slovenec objel še Jessico, otroci pa so 'dobili petko'.

Nemec je kasneje med dvobojem sedel povsem ob parketu, na šaljiv način pa se je pridružil tudi vzklikom švedskih navijačev. Ti so želeli nekoliko sprovocirati odličnega Slovenca, ob njegovih prostih metih so vzklikali, da je 'precenjen' (v angleščini overrated; op. p.). Nowitzki je izkoristil priložnost, se  pridružil skandiranju Švedov in pošteno nasmejal Dončića.

Slednji se je sicer lahko smehljal tudi po zadnjem pisku sirene. Slovenija je namreč izpolnila cilj pred gostovanjem na Švedskem in prišla do zmage. Nekoliko težje od pričakovanega, a so bile pomembne le točke, ki jih Slovenci zdaj prenašajo v naslednji krog kvalifikacij. V njih se bo Slovenija merila tudi z Dirkovo Nemčijo.

Tudi Nowitzki po tekmi sicer ni bil slabe volje.

košarka SLO HRV Kvalifikacije SP Šport Hrvaška na dnu, znani tekmeci Slovenije za drugi del Luka Dončić Kvalifikacije SP Šport Kakšna drama na koncu, srečen konec za Slovenijo košarka SLO HRV Ob slovesu Šport S tem košem je Gogi zrušil rekord na svoji zadnji tekmi za reprezentanco Goran Dragić Še za Slovenijo? Šport Besede Gogija, ki vzbujajo upanje: Res ne vem, tole mi je manjkalo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice