Šport > Košarka
4233 ogledov

S tem košem je Gogi zrušil rekord na svoji zadnji tekmi za reprezentanco

košarka SLO HRV Saša Despot
Goran Dragić je poskrbel za nov mejnik slovenske izbrane vrste.

Ob težko prigarani zmagi Slovenije na gostujočem dvoboju v Stockholmu je Goran Dragić podrl rekord po številu doseženih točk v dresu slovenske reprezentance. Pred tekmo s Švedi je skupno namreč dosegel tri točke manj od Jake Lakovića, z novimi dvajsetimi pa se je ob napovedanem slovesu ustavil pri številki 1581.

Sledijo mu Lakovič (1564), Teoman Alibegović (1447), Zoran Dragić (1241) in skupaj Radoslav Nesterović ter Boštjan Nachbar (oba 1199).

Če bi si Gogi ob nagovarjanju soigralcev in navijačev premislil in zaigral tudi na septemberskem evropskem prvenstvu, bi najverjetneje podrl še en dosežek Lakoviča Ta je na uradnih tekmah doslej zbral 86 nastopov, Goran Dragić 81, Uroš Slokar 76, Goran Jagodnik 75, toliko pa jih ima že tudi Edo Murić. 

Pri Košarkarski zvezi Slovenije sicer posamično vodijo tudi lestvico najboljših strelcev v zgodovini reprezentance, ko gre samo za uradne dvoboje, tu niso upoštevane prijateljske tekme. Na omenjenem seznamu je prvi Alibegović (990 točk), Dragić se je približal na 963, tudi ta rekord je tako v nevarnosti, če nastopi v Nemčiji, tretji je Lakovič (880), četrti Jure Zdovc (755), peti pa Zoran Dragić (629).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice