Šport > Košarka
1416 ogledov

Srbski orjak je najbolje plačani košarkar v zgodovini

Nikola Jokić Profimedia
Dvakratni MVP Nikola Jokić je turi uradno podaljšal pogodbo z Denver Nuggets. Šestkratni All-Star Damian Lillard je sprejel ponudbo Portland Trail Blazers

Znani srbski košarkar Nikola Jokić je uradno podaljšal pogodbo z ekipo Denver Nuggets v severnoameriški ligi NBA, sta danes na klubski strani potrdila podpredsednik Josh Kroenke in generalni menedžer Calvin Booth.

Zasedba iz Kolorada ni razkrila dolžine in višine nove pogodbe, ameriški mediji pa so že pred časom poročali, da bo 27-letni košarkar iz Somborja v naslednjih petih letih zaslužil 264 milijonov dolarjev in postal najbolje plačani igralec v zgodovini NBA.

Jokić je v rednem delu minule sezone v povprečju dosegal 27,1 točke, 13,8 skoka in 7,9 podaje na tekmo.

Nikola Jokić | Avtor: Epa Epa
Srb je v tej sezoni postal prvi igralec v zgodovini z najmanj 2000 točkami, 1000 skoki in 500 podajami. Z Denver Nuggets je v rednem delu končal na šestem mestu na zahodnem delu lige. Nuggets so nato v končnici izpadli že v prvem krogu, boljša je bila ekipa Golden State Warriors, ki je kasneje v velikem finalu na kolena položila Boston Celtics.

Po poročanju ameriških medijev je Damian Lillard sprejel novo ponudbo vodstva Portlanda v severnoameriški ligi NBA. Član zlate ameriške reprezentance na lanskih olimpijskih igrah v Tokiu bo za podaljšanje pogodbe v sezonah 2025/26 in 2026/27 prejel 122 milijonov dolarjev, pogodba pa naj bi bila podpisana konec tega tedna.

Enaintridesetletni in 188 cm visoki branilec je od leta 2012 član moštva Portland Trail Blazers. V minuli sezoni je zaradi zdravstvenih težav odigral le 29 tekem, do januarske poškodbe pa je v povprečju dosegal 24 točk, 7,3 podaje, 4,1 skoka in ukradeno žogo na tekmo.

Damian Lillard | Avtor: Epa Epa

Lillard je bil v svoji krstni sezoni 2012/13 izbran za najboljšega novinca v ligi NBA, šestkrat je nastopil tudi na tekmah zvezdnikov.

Lani je zastopal ameriške barve na poletnih olimpijskih igrah v deželi vzhajajočega sonca in po zmagi na finalni tekmi proti Franciji s 87:82 osvojil zlato odličje.

Na tem olimpijskem turnirju je nastopila tudi Slovenija, v tekmi za bronasto kolajno je klonila proti Avstraliji s 93:107.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice