Šport > Košarka
3684 ogledov

Dončićeva žrtev zadala usoden udarec Durantu?

DeAndre Ayton Luka Dončić Profimedia
Letošnja poletna NBA tržnica je prinesla nov zaplet.

Ekipa Phoenix Suns je izenačila 133 milijonov evrov vredno ponudbo Indiana Pacers za košarkarja Sonc Deandreja Aytona, kar pomeni, da bo igralec lahko ostal v Arizoni, poroča ESPN. Minulo sezono so Sonca v polfinalu zahoda po sedmih tekmah izločili Dallas Mavericks Luke Dončića.

ESPN citira Aytonove agente, ki so potrdili, da so pri Phoenixu izenačili rekordno ponudbo Indiane, saj niso želeli izgubiti prvega izbora nabora 2018.

Triindvajsetletnik je minulo sezono v povprečju v rednem delu dosegal po 16,3 točke in 10,5 skoka na tekmo, v končnici pa po 17,2 točke in 10,2 skoka.

NBA logo Predlog sprejet Šport Novost po uspešni poskusni dobi postaja stalnica v ligi NBA

Ponudba Indiane je bila najvišja v zgodovini prvenstva NBA in je presegla štiriletno 107-milijonsko ponudbo Brooklyna, ki jo je leta 2016 podpisal Otto Porter mlajši.

Zdi se, da dogovor z Aytonom precej zmanjšuje možnosti, da bo zvezdnik Brooklyn Nets Kevin Durant v menjavi prišel k Phoenixu.

Durant, dvakratni prvak lige NBA in najkoristnejši igralec (MVP) leta 2014, je šokiral ligo NBA, ko je 30. junija naznanil, da si želi prestop. Phoenix in Miami naj bi bili njegovi najbolj želeni destinaciji.

Komentarjev 1
  • ak 09:26 17.julij 2022.

    Maveriksi so izločili Sunse in ne obratno.