Šport > Košarka
10888 ogledov

Cuban povedal resnico o Brunsonu: "Sploh nismo imeli priložnosti"

Profimedia
Lastnik teksaške franšize Mark Cuban je nalil čistega vina o prestopu Jalena Brunsona.

Ameriški organizator igre Jalen Brunson, ki se je v lanski sezoni lige NBA proslavil v vlogi namestnika Luke Dončića, bo kariero nadaljeval v moštvu New York Knicks.

Petindvajsetletnik bo s kratkohlačniki v kratkem sklenil štiriletno pogodbo v vrednosti 104 milijone dolarjev.

K odločitvi ameriškega branilca je pripomoglo več dejavnikov, med njimi tudi višja plača, kar pa po besedah lastnika Dallas Mavericks Marka Cuban ni igralo ključne vloge.

Kot je razkril ameriški poslovnež, je imel Dallas v pogajanjih z Brunsonom povsem zvezane roke.

Luka Dončić in Jalen Brunson | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nobenih zamer nimam do njega," je nekdanjemu Mavericku sporočil Cuban. "Fantje močno garajo za to, da lahko sprejemajo takšne odločitve. Jalen si je to zaslužil. Se zgodi. Tako pač deluje liga. Ko izgubiš igralca, je to posel. Ko ga prodaš, prav tako," je dodal multimilijarder in pojasnil, da Brunsona ni premamil denar, temveč ljubezen do newyorške franšize, v manjši meri pa tudi dejstvo, da je njegov oče postal pomočnik tamkajšnjega trenerja. 

"V resnici ni šlo za znesek. Mi sploh nismo imeli priložnosti, da bi mu dali ponudbo. To je bila njegova odločitev, ki jo povsem razumem. Tiste fante pozna že celo življenje. Tam je odraščal. To je bila logična izbira," meni Cuban.

O razhodu z nadvse pomembnim akterjem lanskega preboja Mavsov v konferenčni finale na zahodu je v pogovoru za USA Today spregovoril tudi trener Jason Kidd.

"Jalena ne moremo nadomestiti. Je odličen košarkar. Vesel sem zanj in za njegovo družino, ker je sklenil dogovor z New Yorkom. To si je zaslužil. Želeli smo ga obdržati, vendar je izbral New York," je dejal Kidd.

Komentarjev 2
  • silvester1 21:06 09.julij 2022.

    Wood bo igral 25 minut.Marjanović pa je igral največ 5 minut. Dallas je končno dobil centra ki bo nevaren pod košem in tudi za dajanje trojk.

  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 16:10 09.julij 2022.

    Naj ne jokajo pri Dallasu! Saj sami vedo kako to gre! Ko pa zamenjajo igralca in ga pošljejo v drugi klub, na drugo stran Amerike ne, da bi igralca sploh kaj vprašali kot so recimo prejšnji mesec, ko so Marjanoviča ...prikaži več in ostale kar naenkrat menjali za Wooda! je pa v redu! Pri Brunsonu bi pa morali že malo prej zavihati rokave, da bi ga obdržali!!