Šport > Košarka
64856 ogledov

Lani je kadil vodno pipo, ne boste verjeli, kaj tokrat počne Luka

Luka Dončić Instagram
Luka Dončić je popolnoma upravičil svoj vzdevek.

Luka Dončić je tekom svoje kariere prejel kar nekaj vzdevkov, a nobeden se še ni resnično prijel, kot recimo "King" za LeBrona Jamesa, ali "The Truth" za Paula Pierca, "The Big Fundamental" za Tima Duncana, "The Big Ticket" za Kevina Garnetta, "White Chocolate" za Jasona Williamsa, "The Answer" za Alana Iversona, ali morda celo najbolj sloviti "Magic" za Earvina Johnsona.

Luko naj bi tako znotraj moštva po prihodu v Dallas iz španske ekipe Real Madrid klicali "El Matador", a se vsaj med navijači ta vzdevek ni nikoli prijel. Največkrat se je Dončića ljubkovalno naslavljalo kar z "LukaMagic", če temu sploh lahko rečemo vzdevek. Lani poleti pa so ga nekateri zlobni jeziki poimenovali kar "Hookah Dončić", potem ko je bil na počitnicah opažen, kako kadi vodno pipo (po angleško hookah).

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Glede na to, da so se tekom začetka lanske sezone pogosto pojavljali zlobni komentarji o slabi Lukovi pripravljenosti, zraven pa se je vse pogosteje omenjalo vzdevek "Hookah Dončić", se je letos slovenski čudežni deček odločil, da ta zlobni vzdevek utone v pozabo.

Čeprav je za njim zelo naporna in najdaljša NBA sezona do sedaj, saj je ekipo popeljal vse do konferenčnega finala, se tokrat med premorom ni niti malo zapustil, temveč so vse fotografije iz časa odmora naravnost navdušile navijače Dallasa, saj izgleda bolje pripravljen, kot kdajkoli.

Obenem pa je z nedavno objavljeno fotografijo zagotovo poskrbel, da bi še toliko bolj zaživel še eden izmed vzdevkov, ki so mu ga navijači nadeli tekom minulih sezon. Dončića se je namreč prijel tudi vzdevek "The Don", kar je sicer naziv za mafijske botre. Težava je le, da se z enakim vzdevkom ponaša že košarkar ekipe Utah Jazz Donovan Mitchell.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

A glede na to, kako so Luka in Mavericks v lanski sezoni odpihnili Jazz in njihovega velikega zvezdnika, ni nobenega dvoma, kateri izmed njiju si bolj zasluži tako prestižen vzdevek. Luka je namreč Mitchellu odčital pravo košarkarsko lekcijo in s tem dokazal, da obstaja le en pravi "Don" svetovne košarke.

Medtem ko sicer večina slovenske košarkarske reprezentance že pridno trenira v pričakovanju Eurobasketa je namreč naš NBA-jevec dobil še nekaj dodatnih dni oddiha, katere vsaj po fotografijah resnično uživa kot pravi "Don". Vodno pipo je namreč zamenjal kar za cigaro, na fotografiji pa resnično izgleda kot kakšen lik vzet naravnost iz serije Sopranovi. Še vedno dvomite, kdo je pravi Don?

Komentarjev 4
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 09:57 05.avgust 2022.

    Mali presranko se mora sprostit in med deci je trenutno kajenje cigar spet moderno, s tem se kaže nek prestiž.

  • Jennifer_Land 12:19 31.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ..........>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • bljitva 21:50 30.julij 2022.

    ta lukec bogi nebi v Ukrajini preživel več k 1 mesec, to je 1 krat ena.

Sorodne novice