Šport > Košarka
31925 ogledov

Dragić razkrinkal nekdanjega šefa: "Kakšen človek bi to storil?"

Goran Dragić Profimedia
Goran Dragić je opisal trenuek, ko je spoznal, da v Phoenixu nima več prihodnosti.

Slovenski košarkarski šampion Goran Dragić je v podkastu Dvokorak razkrinkal lastnika moštva Phoenix Suns Roberta Sarverja in obelodanil okoliščine, ki so v veliki meri pripomogle k njegovemu odhodu iz Arizone.

Nekdanji kapetan zlate slovenske reprezentance je v Phoenixu, kjer se je prva leta kalil pod vodstvom dvakratnega MVP-ja Steva Nasha, pustil velik pečat.

Sezona 2013/2014 je bila njegova najboljša dotlej v ligi NBA, a se mu je kljub temu izmuznil nastop na tekmi All-Star.

Luka Dončić, Goran Dragić Nedostojno Šport Dragić ni mogel pristati na to, kar so zahtevali v Dallasu

Dragić je v tisti sezoni beležil 20,3 točke, 3,2 skoka, 5,9 podaje in 1,4 ukradene žoge na srečanje ob 50,5-odstotnem metu iz igre in kar 41-odstotni uspešnosti izza črte za tri točke.

Kljub impresivni individualni statistiki ni bil vpoklican na tekmo zvezd, kar je bilo zanj veliko razočaranje, povsem drugače pa je njegov neuspeh doživel njegov tedanji šef in lastnik moštva iz Arizone Robert Sarver.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Kot je pojasnil Dragić, je imel v takratni pogodbi s Phoenixom klavzulo, po kateri bi mu za nastop na tekmi NBA zvezdnikov pripadel bonus v višini milijon dolarjev, vendar mu Sarver, ki je v košarkarskih krogih znan kot velik stiskač, tega denarja ni želel izplačati.

"Zelo sem bil poklapan in žalosten," je neizpolnjeno željo po nastopu na tekmi zvezd, kar mu je kasneje uspelo kot košarkarju Miami Heat, komentrial Gogi.

"V pogodbi sem imel bonus milijon dolarjev. Spominjam se, da sem bil ravno v fitnesu, ko sem izvedel, da nisem bil izbran. Prišel je lastnik Robert Sarver in mi dejal: 'Jaz sem pa vesel.' Prav tako mi je rekel. Vprašal sem ga, zakaj je vesel, on pa mi je odvrnil, da zato, ker mu ne bo potrebno izplačati bonusa."

"Kakšen lastnik si ne želi, da bi njegov igralec zaigral na All-Star tekmi? Takrat sem si dejal, da se ne vidim več v Phoenixu," je dodal slovenski košarkar.

Slovencu je takrat podporo izkazal tudi njegov kasnejši soigralec v Brooklynu in eden najboljših napadalnih košarkarjev vseh časov Kevin Durant, ki je javno dejal, da bi Dragić moral zaigrati na All-Star tekmi.

Komentarjev 1
  • ico8 11:53 20.julij 2022.

    "Dragić je v tisti sezoni beležil 20,3 točke, 3,2 skoka, 5,9 podaje in 1,4 ukradene žoge"! In s tem je hotel med najboljse, pa ne nooooo.....