Šport > Košarka
18651 ogledov

Dragić ni mogel pristati na to, kar so zahtevali v Dallasu

Luka Dončić, Goran Dragić Saša Despot
Zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance je imel na mizi nedostojno ponudbo moštva Dallas Mavericks, vendar se zanjo ni odločil.

Preden je Goran Dragić sklenil enoletno pogodbo s Chicago Bulls, se je v košarkarskih medijih glasno šušljalo o možnosti prestopa k Dallas Mavericks, kjer bi 36-letni nekdanji kapetan zlate slovenske reprezentance združil moči z Lukom Dončićem.

Čeprav so se v teksaški franšizi poigravali z mamljivo idejo o združitvi dveh velikanov slovenske košarke, pa na koncu z Dragićem niso našli skupnega jezika. 

Medtem ko se je izkušeni Gogi nadejal pomembne stranske vloge v Dončićevem filmu, pa so ga odgovorni v Dallasu videli bolj v vlogi občasnega rezervista, spodbujevalca soigralcev ter pomembnega akterja pri zagotavljanju dobrega razpoloženja na klopi.

Goran Dragić | Avtor: Saša Despot Saša Despot

S tem bi slovenski veteran na nek način zapolnil vrzel, ki je nastala z odhodom Bobana Marjanovića, na kar pa Dragić, kot je pojasnil v intervjuju za Večer, ni mogel pristati.

"Bili smo v pogovorih. Dallas mi je ponudil pogodbo, vendar se zanjo nisem odločil. Predstavljali so si, da bi igral eno tekmo, pet tekem pa počival. Tega nisem sprejel. Vem, da še lahko z lahkoto odigram 20 minut na tekmo. Nisem še za v pokoj, da bi samo sedel na klopi in le spodbujal soigralce," je za Večer povedal Dragić.

Luka Dončić, Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Razkril je še, da je imel kot prost igralec na mizi več ponudb, a se je na koncu odločil za Chicago, ker ga je navdušil njihov način igre, obenem pa zaupa viziji trenerja Billyja Donovana. Pomemben dejavnik pri njegovi odločitvi je bil tudi črnogorski reprezentant Nikola Vučević.

Dotaknil se je tudi pretekle sezone v Brooklynu, kjer so kljub zvezdniški zasedbi obstali v prvem krogu končnice. "Težko, zelo težko je bilo. To so res individualci. Durant (Kevin, op. a). morda še ne toliko, Kyrie (Irving, op. a.) pač. A ne glede na to, koga imaš v ekipi in kako zvezdniška je, kemije mora biti. Tu je ni bilo. Če ni kemije, pa ne moreš poseči po najboljših rezultatih. V napadu se je vse igralo ena na ena. Tako pa je težko zmagati," je pojasnil slovenski košarkar.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dragić se je nedavno spet pridružil slovenski izbrani vrsti v lovu na svetovno prvenstvo, še vedno pa ni jasno, ali bo reprezentančni dres oblekel na prihajajočem EuroBasketu, kjer bo Slovenija branila naslov evropskega prvaka.

"Preprosto; odločitve še ni in je še nekaj časa ne bo. To pa zato, ker moram najprej urediti nekaj osebnih stvari in iti v Miami. Ne vem, za koliko časa se bo to zavleklo. Potem ko vse to uredimo, bom vedel malo več," je pojasnil in dodal, da bo njegova končna odločitev odvisna od nekaterih zunanjih dejavnikov. "Zdaj so možnosti zelo majhne. Ne morem vam razlagati osebnih stvari. Največji problem je, da ni vse odvisno od mene. Če bi bilo, bi rekel: grem na Eurobasket in bom igral."

Goran Dragić | Avtor: Twitter/Goran Dragić Twitter/Goran Dragić

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice