Šport > Košarka
19404 ogledov

Neverjetno, kam je Dončićev šef postavil Luko!

Mark Cuban Luka Dončić Profimedia
Mark Cuban verjame, da je njegov mladi varovanec že v tem trenutku eden izmed dveh najboljših igralcev košarke na svetu.

Lastnik NBA ekipe Dallas Mavericks Mark Cuban ni nikoli skrival navdušenja in občudovanja, ki ga čuti do prvega zvezdnika svoje ekipe, ki je vse od prihoda v ligo leta 2018 takrat eno najslabših ekip znova postavil na košarkarski zemljevid.

In ravno o svojem mladem varovancu je spregovoril tudi tokrat, ko je gostoval v podcastu FULL SEND, kjer je naletel na vprašanje, na katero mesto bi v tem trenutku postavil Luko med vsemi najboljšimi košarkarji na svetu. Cuban je odgovor izstrelil kot iz topa.

Mark Cuban | Avtor: Profimedia Profimedia

"Je najboljši, ali eden izmed dveh najboljših na svetu. Je prava pošast. Že zdaj je tako dober in to poletje le še dodaja nove elemente svoji igri. Vrnil se bo še močnejši," je prepričan 63-letni lastnik franšize Dallas Mavericks.

Tu pa se Lukov šef ni ustavljal, saj se mu je zdelo pomembno, da izpostavi, da ne ceni Dončića zgolj zaradi njegovih veščin na parketu, temveč tudi zaradi obnašanja izven košarkarskih igrišč.

"Odličen je. Mislim, je preprosto sproščeni 23-letnik. Ima dekle, rad se druži s prijatelji, rad igra video igrice in predvsem ima rad košarko," je Cuban želel poudariti, kako povsem vsakdanji je slovenski čudežni deček, kljub svojemu statusu superzvezdnika. 

Glede na predstave mladega Slovenca niti ne čudi, da je lastnik ekipe Mavericks tako navdušen nad svojim zvezdnikom, ki je ekipo po kar 11 sušnih let, ko se ni uspela prebiti preko prvega kroga končnice, lani popeljal vse do konferenčnega finala, kjer so na koncu priznali premoč kasnejšim prvakom Golden State Warriors, na poti pa so izločili celo najboljšo ekipo rednega dela, Phoenix Suns.

Luka je sicer lansko sezono končal s povprečjem 28,4 točk, 9,1 skoki in 8,7 asistencami na tekmo in če držijo Cubanove besede, da je po koncu sezone dodal nove elemente svoji igri in še napredoval, lahko le z veseljem čakamo prihajajoči Eurobasket, na katerem bo izjemno močna Slovenija branila naslov evropskega prvaka izpred petih let.

Komentarjev 1
  • Jennifer_Land 12:15 31.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ...........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

Sorodne novice