Šport > Košarka
66582 ogledov

Goran Dragić zbodel Srbe in si nakopal bes tamkajšnjih medijev

Goran Dragić Saša Despot
Nekateri srbski mediji niso najbolje sprejeli besed Gorana Dragića pred pripravljalno tekmo med Slovenijo in Srbijo.

Medtem ko vsi košarkarski navdušenci z nestrpnostjo pričakujejo epski spektakel v Stožicah, ko se bosta pred razprodano dvorano udarili dve najboljši evropski reprezentanci zadnjih let, Slovenija in Srbija, kateri bosta vodila dva najboljša košarkarja sveta, Luka Dončić in Nikola Jokić, pa nekateri, namesto da bi se veselili košarkarske poezije, iščejo nepotrebne incidente in afere.

Tako so nekatere srbske medije dejansko zmotile besede našega kapetena Gorana Dragića, ki se je na eni izmed tiskovnih konferenc dotaknil sedanje Slovenije, kateri poveljuje njegov naslednik Luka Dončić ter tiste iz leta 2017, ko je prav pod njegovim vodstvom v finalu premagala Srbijo ter se povzpela na evropski prestol.

"Razlika med Luko 2017 in sedanjim Dončićem je kot dan in noč. Takrat je bil komaj na začetku svoje kariere na najvišjem nivoju, danes pa vsi vemo, kaj pomeni njegovo ime v svetu košarke. Pred petimi leti je komaj debitiral za državno reprezentanco, danes pa je vodja, kateremu sem pripravljen slediti," so srbski mediji povzeli Dragića, ki se je nato dotaknil tudi razlik na selektorskem stolčku, ko je primerjal takratnega selektorja Igorja Kokoškova ter trenutnega slovenskega stratega Aleksandra Sekulića.

Goran Dragić | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Razlika je morda celo manjša, kot se sprva zdi. Zakaj? Sašo se je mnogo tega naučil od Igorja, obenem pa je dodal še nekaj svojega. Je odličen trener. Največja razlika je pravzaprav v jeziku, saj je Igor z nami govoril po srbsko, kar nam seveda ni bila nobena težava, medtem ko Sašo, normalno, govori po slovensko. On je lokalni trener in vesel sem, da sodelujem z njim," so Srbi povzeli besede povratnika v našo reprezentanco, preden je prišel na vrsto ta za nekatere srbske medije (katerih strokovnost nakaže že dejstvo, da so mnogi v člankih imeli sliko Zorana Dragića, namesto brata) tako "sporni del".

Goran je namreč najavil obračun s Srbi, srbske medije pa je zmotila predvsem opazka Dragića, "da imajo Srbi še zdaj verjetno grenak priokus v ustih, vsakič ko se spomnijo na nas, saj smo jih premagali v finalu". Nekateri srbski mediji so se nato razpisali o uspehih srbske reprezentance ter kako se oni niti najmanj ne obremenjujejo s Slovenijo, ki ji je uspelo nekaj doseči na enem tekmovanju. Srbske medije tako ni pomiril niti zaključek Dragićeve napovedi, ko je izjavil, "da so tekme s Srbijo vedno pravi spektakel. So namreč med najboljšimi na svetu."

Komentarjev 3
Sorodne novice