Šport > Košarka
1928 ogledov

Spektakel: v Stožicah epski spopad dveh favoritov za evropski vrh

Slovenska košarkarska reprezentanca Profimedia
Košarkarji bodo v polnih Stožicah uprizorili ponovitev finala zadnjega evropskega prvenstva.

Slovenska košarkarska reprezentanca, ki se pripravlja na bližnje evropsko prvenstvo, bo v sredo igrala eno ključnih tekem v pripravah. Morda ne rezultatsko, a prijateljski obračun s Srbijo bo neke vrste ponovitev finala zadnjega EP pred petimi leti, zato ne preseneča veliko zanimanje za tekmo.

Kot so sporočili iz košarkarske zveze Slovenije, pričakujejo pravi spektakel, saj obe ekipi že stopnjujeta formo pred tekmama kvalifikacij za svetovno prvenstvo ter septembrskim EP.

Slovenska košarkarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Vstopnice za tekmo so razprodane, zato so zaradi pričakovane gneče v Stožicah in okolici pri KZS izdali tudi nekaj opozoril oziroma nasvetov vsem, ki se bodo tekme udeležili. Tekma se bo začela ob 20.15, vhodi v dvorano bodo odprti od 18.15. Obiskovalce pri KZS pozivajo, naj se na tekmo odpravijo z javnim prevozom, iz podjetja LPP pa so sporočili, da bo pred in po tekmi veljal poseben prometni režim v okolici dvorane, na voljo pa tudi začasna povezovalna avtobusna linija med bližnjimi parkirišči in dvorano.

Ta teden je za košarkarje že četrti pripravljalni za avgustovski kvalifikacijski tekmi za SP in septembrski Eurobasket. Slovence čakata še dve domači pripravljalni tekmi proti Srbiji in Hrvaški v sredo in soboto, to pa bosta obenem zadnja testa izbrancev Aleksandra Sekulića.

Slovenska košarkarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

"Na začetku priprav je bil poudarek razumljivo na telesni pripravi, v zadnjem tednu pa smo veliko delali tudi že na taktiki. Tako počasi prihajamo v pravi ritem tekem, ki ga bomo potrebovali na samem prvenstvu. Pred nami je nov resen test proti močni reprezentanci Srbije, ki je eden izmed favoritov na Eurobasketu. Verjamem, da bo tudi za gledalce to zelo atraktivna tekma z veliko zvenečimi imeni. Računam, da bomo prikazali dobro predstavo in dobili lepo iztočnico pred kvalifikacijami ter evropskim prvenstvom," je pred sredino tekmo za KZS dejal Jaka Blažič.

Tik pred začetkom EP pa bodo reprezentance odigrale tudi uvodni tekmi drugega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. Slovenija se bo 25. avgusta v Celju ob 20.30 uri pomerila z Estonijo ter 28. avgusta ob 15. uri gostovala pri Nemčiji v Münchnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice