Šport > Košarka
26467 ogledov

Dragić takole ponižal velikega hrvaškega zvezdnika

košarka SLO-HRV Saša Despot
Kapetan Goran Dragić je spretno izkoristil nepozornost naturaliziranega hrvaškega košarkarja.

Slovenski košarkarji so brez poraza sklenili priprave na EuroBasket. V šesti tekmi so varovanci Aleksandra Sekulića pred domačimi navijači v Celju premagali Hrvate s 94:88 (25:25, 41:46, 77:72).

košarka SLO-HRV SLO - HRV Šport Kapetan je tokrat potegnil slovenski voz do nove zmage

Goran Dragić | Avtor: Print Screen Print Screen
Slovenija tudi tokrat pokazala borbeno in ekipno predstavo, odlično pa je odigrala predvsem tretjo četrtino, v kateri je dosegla 36 točk. Kapetan Goran Dragić je v tem delu igre zbral štirinajst od skupno devetnajstih točk (met 8:11, trojke 2:4).

Razigrani slovenski veteran, ki je presedel skoraj celoten obračun s Srbijo pred dnevi v Stožicah, je bil z 19 točkami drugi najboljši strelec slovenske izbrane vrste, več od njega jih je zbral samo Vlatko Čančar (21).

Dragić je med simultanko uprizoril tudi enega izmed vrhuncev srečanja, ko je med izvajanjem avta pod košem žogo vrgel v hrbet naturaliziranemu hrvaškemu košarkarju Jaleenu Smithu in jo nato na veliko navdušenje domačega občinstva pospravil skozi obroč.

Komentarjev 3
  • radovednica 07:55 22.avgust 2022.

    Najprej, za takšno namerno potezo, ki ni dovoljena (namerno udarjanje igralca!), bi normalno moral dobiti najmanj tehnično napako. Drugič pa, iz tega posnetka se pa res vidi neverjetno veliko...NIČ!!!

  • robert82 10:25 21.avgust 2022.

    Še enkrat, predlagam zelo, da prenehajte uporabljati besedo "ponižal" pri športnih člankih. Zelo jo radi uporabljate. Predlagam besedi nadigral, prelisičil.... Pri športu in še marsikje ne gre za ponižanja!

  • onxxx 10:08 21.avgust 2022.

    Ponižal je naturaliziranega hrvaškega zvezdnika z tem ko mu je vrgel žogo v hrbet? Bi rekel da je ravno obratno in naj si ogleda njegov met za 3 iz igre medtem ko je sam zadel 2/4.To je prostaška izvedba podaje ...prikaži veče izpod koša, ki smo se jo posluževali za hec še kot mulčki na igrišču po pouku.